Prøv Procycling Pluss idag

MÅLET OVER ALLE MÅL: Kristoffer Skjerping har vokst opp det berømte steinkastet unna VM-løypa. Joker-Icopal-rytteren er fast bestemt på at 2017-sesongen avsluttes her - og gjerne med en proffkontrakt i baklomma. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Her SKAL Skjerping sykle VM: - Ikke et spørsmål, engang

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.02.17 10:28

Del på    

2017 er året for å slå tilbake. Og året for å sykle VM på hjemmebane.

SKOPPUM (procycling.no): Med et stort glis om munnen står Kristoffer Skjerping inne på lageret til bikeshop.no og pakker sin splitter nye Gavia Imperiale SR1 ned i pappesken før frakten mot Mallorca.

– Det er vel ikke mange norske kontinentallag som får egen lakk på sykkelen sin. Det er kult, det. Og det legger litt press på oss, men det er bare bra, sier Skjerping som ligger til at han synes det er litt gjevt å sykle på et norsk merke.

Dagen etter skal han fly til den spanske ferieøya med lagkameratene sine. Det er siste finpuss før sesongåpningen som gjelder.

Selv skal han åpne i Paris-Troyes, der han tok andreplass forrige gang han kjørte med Joker-logoen på brystet, under 2014-sesongen.

Blant de beste i sitt kull

Etter to år uten de helt store resultatene i Cannondale-laget, er det lett å glemme at Skjerping tok bronsen i Ponferrada da Sven Erik Bystrøm ble U23-verdensmester.

Det året ble han også nummer to under U23-utgaven av Flandern rundt. Foran ham var Dylan Groenewegen, bak ham Tiesj Benoot, Owain Doull og Mike Teunissen.

At Andras Klier fattet interesse for ham og ville rendyrke ham foran klassikerne, var egentlig ganske opplagt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INGEN LAGERMEDARBEIDER: Kristoffer Skjerping var nødt til å pakke ned den nye landeveismodellen fra Gavia selv foran avreise til Mallorca, men gjorde det med et bredt smil om munnen. Nå gleder 23-åringen seg til å gjøre comeback for Joker-Icopal. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Et tidlig signal fra Cannondale om at toårsavtalen ikke ville bli forlenget, var for så vidt fair for en rytter 23-åringens situasjon. Da en kontrakt på det prokontinentale nivået (Aqua Blue Sport) også forduftet, var han fast bestemt på en retur til Joker-Icopal.

– Hvordan skal du slå tilbake?

– Jeg må begynne å vinne sykkelritt. Enkelt og greit. Alt ligger til rette for det, det er meg selv jeg står på, sier Skjerping til procycling.no uten å blunke.

Det snakkes allerede om Skjerping

Humøret er på plass og luggen er klippet maskinkort. Mannen fra Sotra ser nesten ut som han er på vei til førstegangstjenesten.

Det er han ikke, men skyttergravsdueller i klassikerne er han sultefôret på akkurat nå. Norges beste kontinentallag har fått innpass i et ritt som tredagers i De Panne.

Her møter han ikke sine tidligere lagkamerater i Cannondale, men WorldTour-mannskap fra Bora-Hansgrohe, Quick Step-Floors, Katusha, Orica-Scott, UAE Team Emirates, Trek-Segafredo og Lotto-Soudal gir motivasjon i lange baner.

I Joker-kretser har sportssjef Gino Van Oudenhove allerede uttrykt begeistring over det sotrastrilen har levert under treningssamlingene så langt.

– Hvem har du hørt det av? spør Skjerping.

– Gino.

– Ja, jeg er selvsagt veldig motivert. Etter man skjønner at man må to steg tilbake, blir man først ganske oppgitt og forbannet, men så blir fokuset på å komme seg tilbake på det samme nivået.

Bytter trener etter åtte år

Etter åtte år samarbeid med Fredrik Mohn har han denne sesongen valgt å bytte trener.

Ikke fordi han har noe vondt å si om bergenseren, men fordi han tror det var på tide å gjøre forandringer.

– Nå er det Reidar Borgersen som trener meg. Forskjellen er nok mer fokus på intervaller med friske bein, i stedet for å kjøre langturer, mye mengde og intervaller i ny og ne. I det store og det hele inneholder det mye av det samme, men det er kanskje satt opp på en litt annen måte. Jeg har blitt trent av Fredrik Mohn i åtte år og det er ingenting galt med måten han gjør ting på. Både ham og Reidar var enig i at et trenerskifte nok kunne gjøre meg godt, forteller Skjerping.

Les også: Joker-Hoelgaard vender fokuset mot klassikerne

Som også flere andre Joker-rytteren har meldt under presentasjonen av de nye Gavia-modellene, er han fast bestemt på gripe mulighetene som dukker opp langs landeveien denne sesongen.

– Jeg må ta de sjansene, og bruke hvert ritt, i stedet for å rulle inn til mål og være fornøyd med det. Det er bare å gripe mulighetene og bruke den 100 prosent. Kjører man ritt med Kristoffer Halvorsen, da blir man hjelperytter. Men det går likevel an å gå i brudd eller å angripe mot slutten. Det blir flust av muligheter, tror han.

Skjerping: – Dit SKAL jeg

Og som for samtlige andre norske kontinentalryttere munner drømmen ut i VM i Bergen denne høsten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EN SLIK SKULLE JEG GJERNE HATT: Kristoffer Skjerping (til venstre) beundrer regnbuestripene på Kristoffer Halvorsens nye glis. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

For Skjerping brenner det ønske kanskje litt ekstra inderlig. VM-løypa går nemlig sørover fra Øygarden mot Ågotnes og da er man bare noen få kilometer unna barndomshjemmet til Joker-rytteren.

– Du syklet VM i fjor, hva er planen i år?

– Jeg skal sykle VM på hjemmebane.

– Du syklet ikke i Richmond året før der? sier vi litt ertende.

– Nei, men jeg skal sykle VM i år. Det er ikke et spørsmål, engang.

– Hva må man gjøre for å kvalifisere seg for det laget?

– Jeg skal prøve å få en seier så tidlig som mulig for å sikre meg en plass på det laget. Når du sykler rundt med den gulrota i bakhodet, så skal jeg klare å kjøre inn en VM-plass. Det er jeg ganske sikker på.

– Hvor stort er det – VM i Norge?

– Det er veldig stort. Det er nok bare denne ene gangen det skjer, og det er ekstra stort når det skjer på hjemmebane. Jeg tror det er mange hjemme som forventer at jeg stiller til start. Jeg har sponsorer som tar det for gitt at jeg skal sykle VM og. Så selvfølgelig. Jeg har ikke lyst til å skuffe dem, avslutter Skjerping.

For alle nordmenn er et mesterskap i Bergen for hjemmebane å regne. Men kun en håndfull rytter kan uttale det, og backe det opp geografisk, også. Skjerping er blant dem.

Tagget med: , , , ,

Les også disse