Kristoffer Skjerping. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

Skjerping snuste på seier

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 29.04.18 16:52

Del på    

Joker-rytteren i vinnerbruddet da Dahl mistet ledertrøyen på 5. etappe av Tour de Bretagne.

(procycling.no): Cees Bol (SEG Racing) gikk solo på de siste kilometerne og vant den 5. etappen av Tour de Bretagne søndag.

Kristoffer Skjerping (Joker Icopal) endte på tredjeplass, på plassen bak Fabien Schmidt (Côtes d’Armor-Marie Morin-Véranda Rideau), etter å ha gått av gårde i et brudd som rev seg løs fra hovedfeltet 40 kilometer fra mål.

En god prestasjon av Skjerping kom da lagkameraten Herman Dahl måtte overlevere ledertrøyen til Jarno Mobach (Sunweb Development Team) idet to etapper gjenstår av det franske rittet.

Et stort brudd gikk av gårde tidlig på den 155 kilometer lange etappen til Plancoët. Der var Joker representert med både Henrik Evensen og regjerende Norgesmester Rasmus Tiller. Store lag som Vital Concept og SEG Racing satt også der med farlige ryttere, hvilket presset frem Team Wiggins til å kjøre i hovedfeltet.

Da bruddet så ut til å bli kjørt inn, bestemte Skjerping seg for å angripe og samarbeidet med Mobach for å sykle seg opp til teten. Mobach startet dagen kun 20 sekunder bak rittleder Dahl i sammendraget, og da duoen fikk kontakt med de åtte andre i front, var trøye til nordmannen i fare.

Feltet skulle aldri klare å hente den nye tetgruppen. Bol så sitt snitt til å angripe da 2.5 kilometer gjensto, et avgjørnde rykk som tok luven på resten av rytterne i bruddet. I spurten om andreplassen knep Schimdt plassen foran Skjerping, som måtte ta til takke med tredjeplass og konstatere at lagkamerat Dahl mistet ledertrøyen.

Dahl kom inn til mål med en større gruppe 21 sekunder etter Mobach. Med to etapper igjen av årets Tour de Bretagne ligger Joker-rytteren dermed på andreplass sammenlagt, ni sekunder bak Mobach. Tony Hurel (Direct Energie) og Stan Dewulf er henholdsvis nummer tre og fire – 16 og 18 sekunder bak.

Mens Skjerping med dagens prestasjon syklet seg opp 15 plasser og liker nå på 12.plass, 34 sekunder bak den nye sammenlagtlederen.

Saken oppdateres!

Tagget med: , ,

Les også disse