NUMMER FIRE: Kristoffer Skjerping ble nummer fire i sesongdebuten for Joker Icopal. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Skjerping returnerte med femteplass

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.03.17 17:39

Del på    

Sto frem i spurten da Halvorsen havnet på sykehus.

(procycling.no): Søndag åpnet også Joker Icopal 2017-sesongen med Grand Prix Lillers.

Etter svært aktiv kjøring underveis i rittet, hvor blant andre Anders Skaarseth, Markus Hoelgaard og Philip Lindau (Team Coop) var foran, samlet det seg til slutt til en spurt. Direct Energie tok kontroll og samlet det til en spurt, med franskmannen Thomas Boudat i tankene.

På de siste meterne var Boudat raskest, og innfridde hjemmelagets forhåpninger. Boudat viste også stor styrke under brosteinsåpningen forrige helg, hvor han lenge satt med de beste i Omloop Het Nieuwsblad.

Kristoffer Halvorsen hadde en krasj tidlig i rittet, og måtte stå av som følge av den. Halvorsen ble kjørt til sykehus der det ble foretatt en sjekk, men det skal ikke være alvorlig.

Øivind Lukkedal fra Team Coop gikk også ned i samme velt. Også han måtte bryte, ettersom han pådro seg et vondt kne.

I Halvorsens fravær var det Kristoffer Skjerping som sto frem for Joker Icopal på slutten. Sotraværingen spurtet inn til femteplass. Yannis Yssad (Armee de Terre) og Justin Jules (WB-Veransclassic) og Emiel Vermeulen (Roubaix Lille Metropole) kom på plassene mellom Boudat og Skjerping.

Team Coops mann i finalen, August Jensen, syklet inn til niendeplass. Han forklarer at det var en hektisk dag.

– Jeg skulle gjerne ha hatt en litt bedre plassering når jeg er der framme på slutten. Jeg prøver å manøvrere meg fram de siste fem kilometerne, men da vi kommer til spurten, har jeg ikke veldig mye energi igjen og føler meg ganske stiv. Det var en hektisk dag på små veier med dårlig asfalt og ganske dårlig vær. Det kostet en del krefter, sier Jensen i en pressemelding fra Coop.

Tagget med: , , ,

Les også disse