Prøv Procycling Pluss idag

GODE KAMERATER: Men det var ingen vennetjeneste å få for Kristoffer Skjerping på den avsluttende etappen i Tour of Norway. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Skjerping: – Skulle ønske han latet som han fikk krampe

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.06.19 16:23

Del på    

Uno-X viste seg virkelig igjen i finalen i Tour of Norway, men Kristoffer Skjerpings støt ble kjørt inn av kompisen.

HØNEFOSS (procycling.no): Sammen med Team Ineos var Uno-X Norwegian Development Team alene om å ha fem ryttere med i feltet over Smeden.

Med syv kilometer igjen tok de også fronten i feltet for å hente inn Tim Wellens og Marc Hirschi og med 4,5 kilometer satt Kristoffer Skjerping fart i front gjennom en rundkjøring, mens tre lagkamerater på hjul ga ham en luke.

Uheldigvis for Skjerping reagerte Rory Sutherland raskt og en lang føring fra Sven Erik Bystrøm gjorde at han ble kjørt inn tre kilometer før målstreken på Hønefoss bru.

– Det var litt surt å tette en luke til en rytter som Skjerping. Jeg er god venn med ham, men å la ham gå av gårde var litt farlig med tanke på sammendraget. Å kjøre inn han var med en litt bitter ettersmak. Det var ikke noe som gledet meg, men med tanke på sammendraget var det nødvendig, sier Bystrøm, muligens uvitende om at Skjerping faktisk var over åtte minutter bak Alexander Kristoff før etappen.

TAUET: Uno-X tok kommando i feltet ned mot mål i Hønefoss. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Sykt at lille Uno-X har vært ett av de beste lagene

Skjerping selv følte han hadde en god flyt, men i motsetning til seieren i Ringerike GP for tre uker siden, klarte han ikke å komme solo inn til Hønefoss sentrum

– Det er litt kjipt, men det er jobben hans og det er jobben min. Vi er veldig gode kamerater, men når det kommer til jobb må du gjøre det du får beskjed om. Jeg skulle ønsket han latet som om han fikk en krampe eller noe, slik at han lot meg gå, sier han med et smil.

Han kunne uansett se tilbake på et meget godt ritt for Uno-X, som endte på samme tid som vinner Lotto Soudal i lagkonkurransen og fikk tre ryttere blant de 16 beste, med Anders Skaarseth som bestemann på en sjetteplass.

Uno-X viste seg virkelig frem i siste halvdel av Tour of Norway. Skaarseth ble nummer to på den fjerde etappen etter at bruddet holdt unna og på den femte etappen til Drammen var de det eneste laget som hadde alle seks ryttere med i første gruppe. Søndag hadde de altså fem ryttere med i hovedfeltet.

– Det var veldig bra av laget i dag og det summerer opp hele uka. Det er litt sykt at lille Uno-X faktisk har vært ett av de beste lagene her i Tour of Norway, sier Skjerping om rittet med deltakelse fra elleve WorldTour-lag.

Vil ta med seg den gode kjøringen ned til kontinentalnivå

På den siste etappen fikk de også Jonas Abrahamsen med i det farlige bruddet som gikk tidlig på etappen. De ble kjørt inn halvveis i Knestang.

– Det var knallhardt de siste to milene. Målet var å plassere oss inn i bakken. Det klarte vi ganske fint. Opp Knestang satt vi fint og så samlet det seg inn i Smeden. Vi sitter egentlig greit der også. Det er jo også imponerende at Abrahamsen bet seg med.

– I dag var en knallhard etappe og vi sitter igjen med fem mann. Resell holdt oss foran hele veien, så at han slapp var jo greit. Vi kjører veldig bra som lag og nå føler jeg vi er i flyten. Vi får bare jobbe videre med det når vi kommer ned igjen på nivået vi hører hjemme på, så håper jeg at vi kan være med og kjempe om seirer, sier Skjerping.

Tagget med: , , , ,

Les også disse