Prøv Procycling Pluss idag

PODCAST-DUO: Henrik Evensen og Ole Forfang slo seg opp på Podcast-bølgen i løpet av 2019-sesongen.

– Det skjer mye rart i sykkelritt som ikke kommer ut i media

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.03.19 14:30

Del på    

Podcasten ’Førstevifta’ tar deg med på innsiden av Joker Fuel of Norway.

(procycling.no): – Ole Forfang nevnte tidligere i høst at han var interessert i å lage en podcast om alt annet enn sykkel. Han er en mann med mange interesser og meninger. Det endte opp med at jeg sendte ham en melding for noen uker siden med forslag om å gjøre det motsatte: Lage en podcast om nettopp sykling, og han var gira. Det er egentlig perfekt å ha med ham, men vi skal prate om litt av hvert fra livene våre også, sier Henrik Evensen til procycling.no.

Romerikingen er sammen med Oslo-gutten Forfang aktuell med podcasten ”Førstevifta” som skal ta lytteren med på en reise i det indre livet hos kontinentallaget Team Joker Fuel of Norway.

En hel del proffsyklister er jevnlig gjester i podcaster laget av sykkelentusiaster eller diverse mediehus. Podcaster drevet av utøverne selv er mindre vanlig, men Evensen letter litt på sløret for hvor de henter inspirasjonen fra.

– Mitchell Docker (EF Education First) er en vi har hørt på. Han har vært en liten inspirasjon, men egentlig er det overraskende få ryttere som har kastet seg på podcast-bølgen. Det vi har tenkt er at det er lett å ha med seg utstyr og lett å dokumentere det vi holder på med. Vi tar med oss det vi trener ut på reise, kan snakke der og fortelle historiene vi opplever fra hovedfeltet.

– Hva slags liv er det egentlig syklister lever?

– Vi lever egentlig et rart liv. Vi lever som toppidrettsutøvere, men er jo ikke proffer ennå. Vi ønsker å sette litt fokus på hva det vil si å være rytter på det kontinentale nivået og å jakte den drømmen. I det store og det hele er vi ukjente ryttere som prøver å få det store gjennombruddet.

– Hva kan man lære av en slik podcast?

– Vi tenker at dette kan være noe folk er ute er keen på høre. Det finnes mange sykkelpodcaster der ute som snakker om ritt, ryttere, statistikk og andre morsomheter. Men det er få som forteller hvordan rytterne har det underveis i løp. Det skjer mye rart i sykkelritt som ikke kommer fram i media. Vi føler at vi har noe ekstra der som folk kan digge.

’Førstevifta’ ligger foreløpig ute i Itunes med en kort presentasjon av duoen bak mikrofonen.

Team Joker Fuel of Norway sesongåpner på Rhodos allerede søndag, og etter planen skal første utgave av podcasten på lufta i løpet av onsdag.

Tross ambisiøse planer for ’Førstevifta’ innrømmer Evensen at erfaringen er minimal ved denne typen produksjoner.

– Vi har absolutt ingen erfaring og det merket vi bare vi spilte inn den teaseren. Det var snakk om å spille inn ett minutt og vi brukte ved mer enn én time bare på det, så vi kommer til å ha en bratt læringskurve. Det blir litt sånn lytterne vil lære oss å kjenne mens vi lærer å lage podcast. Men jeg tror det blir gøy og det høres ut som en god måte å utnytte det som ellers hadde vært dødtid mellom trening, måltider og hvile, avslutter Evensen.

Podcasten finner du i iTunes – og du kan også følge duoen via Instagram (søk opp @forstevifta).

 

Tagget med: , , ,

Les også disse