FØRSTEINNTRYKK: Andreas Leknessund ble invitert ned til UAE-leiren for å rulle litt. FOTO: UAE Team Emirates

Sjekk hvem som dukket opp på UAE-leir!

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.12.18 08:54

Del på    

Norsk 19-åring trener med Kristoff & Co.

(procycling.no): Uno-X Development Team har den siste tiden gjort unna treningssamling i utkanten av den spanske byen Cambrils. Tilfeldighetene ville ha det til at UAE Team Emirates også la treningsleiren sin til det samme området.

Så tikket det inn en forespørsel om stjerneskuddet Andreas Leknessund hadde lyst til å komme innom WorldTour-laget på tampen av sitt eget treningsopphold med laget.

Den muligheten takket både utøver og arbeidsgiver ja til. På bildene som tikket ut av treningssamlingen til Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen & Co. torsdag, kunne man også skimte en rytter i fullt Uno-X-antrekk i utkanten av ett av bildene. Det var selvsagt 19-åringen fra Tromsø det dreide seg om.

Ble invitert på samling

procycling.no fikk kjapt bekreftet at det dreide seg om en helt vanlig invitasjon til opphold over to treningsdager.

– Det er helt vanlig at ting foregår på denne måten. Vi fikk en forespørsel og spurte Andreas om han hadde lyst til det. Da han takket ja, var det bare å kjøre på, sier sykkelsjef Jens Haugland i Uno-X Development Team til procycling.no.

Leknessund hadde tilbud fra blant andre Hagens Berman Axeon alt før han skrev under for Uno-X, og har etter flere sterke sportslige prestasjoner som junior og førsteårs U23-rytter alt pådratt seg interesse fra flere WorldTour-lag.

Kun snakk om trening

At han endte opp på trening hos UAE Team Emirates nå, er mer tilfeldig – og det er ikke snakk om noen proffkontrakt på dette punktet.

– Det er bare for noen dager for å se hvordan ting er her, sier Leknessund til procycling.no.

Samtidig har tidligere – dog mer omfattende treningsopphold hos Team Sky og Groupama-FDJ munnet ut i proffkontrakter for ryttere som Odd Christian Eiking og Kristoffer Halvorsen.

– Dette dreier seg om noe helt annet. Andreas er veldig rolig og utviklingsorientert når det kommer til egen sykkelkarriere. Han tar dette som en mulighet til å kikke inn i miljøet på et WorldTour-lag, og det dreier seg heller ikke om noe mer enn det, sier Haugland.

Leknessund var nominert til prisen «Årets kontinentalrytter» hos procycling.no i år. Det var på grunn av NM-sølvet hans i Sandefjord, der han kun ble slått med sju sekunder av Edvald Boasson Hagen og andreplassen 2.-plassen på etappe 2 under Ronde de l’Isard.

Som junior ble han europeisk mester på tempo. Han vant også Tour du Pays de Vaud sammenlagt, og vant tempoetapper under Nations Cup-rittene Trophee Centre Morbihan og juniorenes utgave av Fredsrittet.

PS: Uno-X-laget avslutter for øvrig sin treningsleir i Cambrils lørdag. Da blir også Leknessund med på flyet hjem.

Tagget med: , , ,

Les også disse