Prøv Procycling Pluss idag

– Sjansene er svært små

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.05.19 12:52

Del på    

Israel Cycling Academy har neppe plass til norske Giro-håp.

(procycling.no): Søndag lover Israel Cycling Academy å komme med informasjon vedrørende uttak til ting som skjer senere i denne måneden. Det gjelder blant annet Giro d’Italia som per nå ser ut til å forløpe uten norske bidrag.

– Sjansene er svært små, ja, bekrefter teammanager Kjell Carlström overfor procycling.no og peker blant annet mot kragebeinsbruddet August Jensen pådro seg under Le Samyn i starten av mars.

Bodøværingen var først tilbake i ritt en drøy måned senere. Og selv om han kom seg helskinnet igjennom Brabantse Pijl, Amstel Gold Race og La Flèche Wallonne, er han neppe i matchform til å takle det kanskje aller tøffeste blant sykkelsportens tre Grand Tours.

Ført opp på California rundt

Hva gjelder lagets andre nordmann, Sondre Holst Enger, så er hortenseren utkalt til tjeneste i Vuelta Asturias de kommende tre dager.

25-åringen var verken å se under Tirreno-Adriatico eller Milano-Sanremo, men dukket opp i klassikersammenheng foran De Panne og E3 Harelbeke.

Under Route Adélie de Vitré i starten av april fikk han føling med sykdom, noe som gjorde ham uaktuell til Loir et Cher. Planen var egentlig at han skulle kjøre Kroatia rundt, men rittet ble avlyst.

procycling.no får opplyst at Tour of California og Tour of Norway blir nordmannens to neste konkurranser for Israel Cycling Academy, men Holst Enger selv kan ikke bekrefte våre opplysninger foreløpig.

– Når ikke uttaket er offentliggjort av laget ennå, slår det bare tilbake på meg hvis jeg sier noe, sier Holst Enger.

Pleier å finne formen i mai

Også sykkelnettstedet procyclingstats.com har satt opp WorldTour-rittet i California opp under oversikten for «kommende ritt» for nordmannens del.

– Ingenting er bekrefta foreløpig. Vi sender ut en pressemelding på søndag, kommenterer Carlström.

Det som uansett er sikkert er at hortenseren går spennende uker i møtet. Foregående sesonger har vist at mai måned er en nøkkel i formutviklinga hans, og han håper det ikke blir noe unntak fra den regelen i år:

– Jeg tenker at jeg alltid har slitt med å komme i toppform tidlig. Jeg har trent bra den siste tida og føler jeg er i rute. Jeg håper å få noen gode løp utover, og ser fram til den neste perioden, sier han.

– Framtida di, ser du for deg å fortsette karrieren i Israel Cycling Academy?

– Jeg har ikke langt noen plan for det ennå. Jeg fokuserer ikke på det akkurat nå, og så tar vi alt det der senere. Jeg trives i hvert fall veldig bra i dette laget nå, sier 25-åringen.

PS: Heller ikke i fjor lyktes det Holst Enger og Jensen å bli tatt ut til Giro d’Italia for Israel Cycling Academy. Den gangen gikk starten i Jerusalem, noe som blant annet førte til at laget hadde med to israelske ryttere i startoppstillingen.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse