Prøv Procycling Pluss idag

JUBEL: Pavel Sivakov vant Tour of the Alps. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Sivakov kriget til seg Alps-seier

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 26.04.19 15:56

Del på    

Sky-talentet sto i mot presset i fjellene.

(procycling.no): Fausto Masnada (Androni-Giocattoli) jublet for etappeseier i Bolzano på den femte og siste etappen av Tour of the Alps fredag da Pavel Sivakov (Team Sky) tok sammenlagtseieren i rittet.

Etter en lang oppvisning i brudd, der italieneren også snuste på sammenlagtledelse underveis, tok Masnada sin andre etappeseier i årets utgave, etter å ha overlistet bruddkamerat Carlos Quintero (Manzana Postobon) på de siste kilometerne. Qunitero krysset målstreken på andreplass åtte sekunder bak. Tredjemann ble Simone Velasco (Neri-Sottoli), enda en mann fra det tidlige bruddet.

Drøye to minutter senere ble gruppen til Sivakov ledet over målstreken og den unge Sky-rytteren kunne konstatere karrierens største seier.

– Det var et veldig vanskelig ritt i dag med bruddet som gikk. Men laget var helt fantastisk. Lagkameratene gjorde alt perfekt. For meg var det en del stress underveis, men jeg visste at laget ville hjelpe meg med alt, sier den italiensk-fødte russeren Sivakov.

Froome og Geoghegan Hart til pumpene for Sivakov. FOTO: Tim de Waele/Getty Images)

Russerens burgunder-rød ledertrøye sto imidlertid lenge i fare i løpet av det som ble en aggressiv og underholdende dag i de italienske alper, der etappens siste 40 kilometer dro seg til med 1. kategorien San Genesio.

Med en ledelse på over seks minutter i bunn av fjellet la Masnada sterkt press på ledelsen til Team Sky-rytteren. Masnada, som startet dagen 3:37 bak Sivakov, samarbeidet godt med bruddkamerat Quintero og hadde fortsatt drøye fire minutter over toppen ved etappens høyeste punkt, Altopiano del Salto.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Team Sky-toget anført av Chris Froome reduserte avstanden med et par minutter, før den firdobbelte Tour de France-vinneren slunket idet favorittgruppen gikk over toppen og tok fatt på den lange utforkjøringen til mål. Før det så Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) sitt snitt til å angripe en rekke ganger, men uten å riste av seg av Sivakov og hans lagkamerat Tao Geoghegan Hart som sto i mot forsøkene helt inn.

– Denne seieren er vår seier, ikke bare min. Vi har prestert jevnt godt, vunnet to etapper og i dag håndterer vi det perfekt. Jeg har ikke ord.

– Froome syklet omtrent hele stigningen og gjorde et utrolig jobb for meg. Det er ganske utrolig å være hans lagkamerat, sier Sivakov – som vant den andre etappen til Scena.

21-åringen Sivakov vant dermed Tour of the Alps, foran lagkamerat Geoghegan Hart, vinneren av to etapper i årets utgave. Begge de unge Sky-talentene tok sine første proffseire denne uken. Nibali rundet av podiet sammenlagt, 33 sekunder bak.

Saken oppdateres!

Tagget med: , ,

Les også disse