Prøv Procycling Pluss idag

VANT: Simon Yates vant den fjerde etappen i Vuelta a Andalucia. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Simon Yates med imponerende soloseier

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.02.19 16:33

Del på    

Holdt unna til Granada i Vuelta a Andalucia.

(procycling.no): Det var en kort, intensiv og hard etappe som sto på programmet på den fjerde etappen av Vuelta a Andalucia lørdag.

Alto de Hazallanas skulle forseres, og med 23 kilometer igjen til toppen hadde rytterne syklet bakken Chris Horner klatret med bravur i Vuelta a España i 2013. Den er 7.3 kilometer med 9.6 prosent i snitt.

Opp der var det Simon Yates (Michelton-Scott) som var den sterkeste. Han distanserte konkurrentene opp fjellet og sikret seg et godt forsprang før det bar nedover mot mål.

En som slet opp bakken var sammenlagtleder Tim Wellens (Lotto Soudal). Han måtte kapitulere å la sammenlagtrivalene seile avgårde.

– Det var en kort og eksplosiv etappe. Det var noen tøffe dager før dette, så jeg er fornøyd med dette. Jeg hadde litt mer frihet siden jeg ikke var med i sammendraget, sa Yates i seiersintervjuet etter etappen. 

Fuglsang ny fører sammenlagt

Simon Yates var ingen trussel i sammendraget. På de to første etappene tapte Vuelta a España-vinneren mye tid, og var et snaut kvarter bak Wellens.

Forfølgergruppa besto av Astana-trioen Jakob Fuglsang, Ion Izagirre og Pello Bilbao, samt Adam Yates (Michelton-Scott), Sergio Higuita (Euskadi) og Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma).

Higuita og Kruijswijk tok de to siste podieplassene på etappen, mens Jakob Fuglsang overtok ledertrøya.

Den har han syv sekunder foran lagkameraten Izagirre, mens Kruijswijk er elleve sekunder bak.

Tagget med: ,

Les også disse