NY LAGKAMERAT: Kristoff blir lagkamerat med Gaviria i 2019. David Ramos/Getty Images

– Ser ingen konflikt mellom Kristoff og Gaviria

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 26.11.18 06:37

Del på    

UAE Team Emirates’ nye sportsdirektør mener laget har stort forbedringspotensiale.

(procycling.no): UAE Team Emirates’ nye sportsdirektør, Allan Peiper, mener han kan få det beste ut av både Alexander Kristoff og Fernando Gaviria. 

Etter seks sesonger som sportsdirektør i BMC, tar Peiper på seg utfordringen med å balansere de to stjernes interesser, etter at Gaviria brøt kontrakten med Quick-Step Floors ved slutten av årets sesong.

– Jeg snakket med Kristoff denne uken, og han mener bare det er en fordel å ha dem begge i en finale, sier Peiper til Cyclingnews.

– Ser vi realistisk på styrken til Quick-Step i år, var det mye fordi de hadde flere ryttere i finalene. Jo flere rytterne du har på avgjørende tidspunkt i rittene, desto flere kort har du å spille, sier Peiper – med referanse til Patrick Lefeveres lag som sist sesong vant hele 73 ganger.

– Dersom situasjonen oppstår der vi har dem begge med, så vil det være opp til sportsdirektøren å avgjøre (taktikken) basert på hvordan rytterne føler seg. Jeg ser ikke en interessekonflikt her. Det handler om å få ut det maksimale av rytterne vi har. Det kan hende at Alexander i noen ritt besitter mer erfaring, men at Fernando i noen ritt vil være raskere, sier Peiper.

2019

UAE Team Emirates sto igjen med kun tolv seire etter sesongen 2018. Det hardtsatsende WorldTour-laget ble i stor grad reddet av etappeseirene til Dan Martin og Kristoff i Tour de France. Lagets Grand Tour-kaptein, italieneren Fabio Aru, hevdet seg hverken i Giro d’Italia (fullførte ikke) eller Vuelta a España (23.plass), mens vårsesongen fløy forbi uten en klassikerseier.

Før 2019-sesongen har laget forsøkt å styrke seg på flere fronter. I tillegg til signeringen av Gaviria, henter laget den colombianske klatreren Sergio Henao fra Team Sky. Øvrige signeringer er Juan Sebastian Molano fra Manzana Postobon, Tom Bohli fra BMC, Tadej Pogacar fra Ljubljana Gusto Xaurum, og Jasper Philipsen, Rui og Ivo Oliveira fra Hagens Berman Axeon. 

– Dette er i bunn og grunn et nytt lag, og det har egentlig ikke fått mulighet til å utvikle seg ordentlig. Man kan se på resultatene og telle tolv seire i år, det burde være mye bedre. Muligheten til å forbedre ting er stor, og med Fernando Gaviria og Sergio Henao på vei inn fra sine respektive lag, er det mye talent på vei frem, avslutter Peiper.

Tagget med: , ,

Les også disse