BEST AV DE NORSKE: Lars Saugstad, her fra da han var i brudd under årets Tour of Norway. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway

Saugstad beste Uno-X-rytter

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.09.18 19:02

Del på    

Nordmennene hang ikke helt med på den første etappen i Olympia's Tour.

Olympia’s Tour er nærmest drømmen for enhver syklist som liker seg best på flatt terreng. Med seks nærmest paddeflate etapper, hvor flere av dem også partier med brostein, og én tempoetappe, er det virkelig et ritt for de som takler sidevindskjøring, spurter og hardt kjør på flatene.

I fjorårets utgave gjorde Uno-X et godt ritt og fikk Hans Kristian Rudland på femteplass og Erik Nordsæter Resell på 14. plass i sammendraget.

Resell var også blant de som stilte opp for det norske laget i årets utgave av det nederlandske U23-rittet. Etter gode prestasjoner gjennom sommeren, var det håp om at han også i år kunne kjempe i toppen av sammendraget. Men da det ble en splitt i hovedfeltet mot slutten av den første etappen havnet store deler av Uno-X på feil side. Lars Saugstad var den eneste av de norske rytterne som kom seg med.

Fra det feltet gikk det igjen nye angrep og etappeseieren ble til slutt en kamp mellom Julius Johansen (ColoQuick) og Ide Schelling (SEG Racing Academy). I spurten var det juniorverdensmesteren fra Bergen i fjor, Johansen, som vant etappen.

De to var 16 sekunder foran Max Kanter (Development Team Sunweb), som vant spurten i gruppa bak. Saugstad kom inn to sekunder bak Kanter igjen, på en 26. plass. Totalt 35 ryttere kom inn innenfor 18 sekunder, mens neste gruppe, med Erik Nordsæter Resell og Jonas Iversby Hvideberg, var over fire og et halvt minutt bak.

Tagget med: , ,

Les også disse