KOMPLETT: Peter Sagan gikk solo inn til seier i Roubaix iført verdensmestertrøya. Det er det ikke mange syklister som får oppleve i løpet av karrieren sin. I 2019 leker han også med tanken om å stille til start i "nye" Liége-Bastogne-Liège. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Sagan fristes av Liège-Bastogne-Liège

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.10.18 10:32

Del på    

Ny avslutning i 2019. Og mulig debut.

(procycling.no): Han har stilt til start både i Amstel Gold Race og La Fléche Wallonne, men Liège-Bastogne-Liège venter fremdeles på Peter Sagans nærvær.

Overfor Cyclingnews.com bekrefter slovaken at «La Doyenne» er noe som diskuteres internt i Bora-Hansgrohe foran 2019-sesongen.

– Kanskje, kanskje. Vi vet ikke helt ennå, fordi vi kommer til å ta avgjørelsen underveis i sesongen. Jeg har aldri vunnet i den type terreng, og jeg tror at det blir en tøff overgang fra Sanremo til Liège, men vi får se, uttalte Sagan til cyclingnews.com under lanseringen av 28-åringens nye bok, «My World».

Les også: Etter 27 år vender monumentet til Liège

Arrangøren av Liège-Bastogne-Liège har etter 27 år klart å få målgangen tilbake til sentrum av den belgiske byen. Det spekuleres i om det ønsket og dreier seg om å åpne opp rittet mer, og gjerne få besøk av en Sagan eller en Greg Van Avermaet, som nokså garantert hadde kommet til kort mot Alejandro Valverde, Dan Martin og Julian Alaphilippe i det kuperte avslutningen etter mer enn 25 mil sykkelen inn mot det gamle målområdet i Huy.

Står uten seier i Sanremo

Sagan ble som kjent verdensmester både i Richmond, Qatar og Bergen. Årets VM i Innsbruck ble som ventet for hardt for superstjernen, som likevel stakk av med en del overskrifter da han troppet opp på podiet i Østerrike og delte ut VM-gullet til Alejandro Valverde.

I klassikerne har han også forsynt seg grovt av matfatet de siste årene. I år vant han Paris-Roubaix og Gent-Wevelgem, mens det ble sjetteplasser både i Sanremo og Flandern.

I 2016 tok han sin første monumentseier under Flandern rundt, mens han fremdeles har til gode å vinne i Sanremo. Dog var han nære på i 2017, da han tapte spurten mot Michal Kwiatkowski etter å ha slitt seg løs oppover Poggio med ham og Julian Alaphilippe.

– Av det du ennå ikke har klart å vinne, hva ønsker du deg mest? ble han spurt av Cycling News.

– Sanremo. Og kanskje en ny seier i Flandern rundt eller Paris-Roubaix.

Bytter ikke bort VM-tittel for klassiker

I sommer vant Sagan sin sjette grønne trøye under Tour de France. Det kunne ha vært sju – på rappen – men Bora-Hansgrohe-rytteren ble som kjent kastet ut av fjorårets ritt at han sendte Mark Cavendish inn i sperregjerdene på oppløpet i Vittel.

– Avgjørelsen ble tatt, og etterpå møtte jeg UCI og de unnskyldte seg for valget de tok. Vi kan ikke skru tida tilbake og denne gangen dro jeg bare som Tour de France med innstillingen om at jeg skulle delta i verdens mest prestisjetunge sykkelløp, sier han.

Årets høydepunkt var nok utvilsomt å ankomme velodromen i Roubaix i ensom majestet iført verdensmestertrøya.

– Jeg er veldig fornøyd med sesongen fordi det var spesielt å vinne i Roubaix med regnbuetrøya, sier han.

I et intervju med Velo News før VM, uttalte han at han ikke ville «bytte en VM-tittel mot en klassiker»:

– Det er mange store mestere som aldri har vunnet den trøya, for eksempel Fabian Cancellara. Også (Alejandro) Valverde måtte grave dypt for å klare det, påpekte Sagan.