Prøv Procycling Pluss idag

MÅLGANG: På toppen ble det avholdt et lite minneord før det ble ett minutts stillhet. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Rytterne hedret Lambrecht på verdig vis

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.08.19 18:20

Del på    

Flere minnemarkeringer på den fjerde etappen.

(procycling.no): Den fjerde etappen i Tour de Pologne ble meget spesiell etter det tragiske dødsfallet til Bjorg Lambrecht på den tredje etappen.

Etappen ble nøytralisert, nedkortet og nedtonet. Lotto Soudal syklet ut de 48 første kilometerne i front, før de andre lagene overtok og hadde hver sine korte perioder i front av feltet. 

Inn mot mål var det igjen Lotto Soudal som la seg først. Side om side syklet de seks gjenværende Lotto Soudal-rytterne, Carl Fredrik Hagen inkludert, til de var ti meter fra målstreken i Kocierz.

Der ble det holdt et lite minneord for Lambrecht, før det ble markert med ett minutts stillhet. Deretter krysset rytterne målstreken.

(Saken fortsetter under videoen)

Syklet med startnummeret til Lambrecht

Før start i Jaworzno ble det holdt ett minutts stillhet, med lagkameratene i Lotto Soudal i front.

Tomasz Marczynski hadde Lambrechts startnummer på brystet, mens Carl Fredrik Hagen, Sander Armée, Harm Vanhoucke, Enzo Wouters og Jelle Wallays alle hadde startnummer 143 i tillegg til sitt eget nummer på ryggen.

Motorsyklene i rittet minnet Lambrecht med et bilde av belgieren i front av sykkelen, mens rytterne og bilene kjørte med sørgebånd.

Ute i løypa var det mange tilskuere med belgiske flagg, lapper med startnummeret til Lambrecht, samme nummer malt i veibanen, navnet til Lambrecht malt i veibanen og tilskuere med bilder eller plakater av den unge belgieren.

Oppe ved målgang var også målportalen enkelt svart banner med Lambrechts navn og startnummer.

STOPPET OPP ETTER 48 KILOMETER: Lambrechts dødsfall ble markert med ett minutts stillhet underveis på etappen. Carl Fredrik Hagen, nummer to fra høyre av rytterne, var tydelig preget underveis. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Lotto kjørte først i 48 kilometer

Sammen syklet Lotto Soudal først i feltet de første 48 kilometerne. Der stanset de og markerte på ny Lambrechts dødsfall med ett minutts stillhet. Denne gang også sammen med lagets sportslige apparat.

Det var etter nettopp 48 kilometer på den tredje etappen at Lambrecht veltet og pådro seg så alvorlige skader at han omkom. 

Følelsene kom tydelig frem, og flere av rytterne og i det sportslige apparatet måtte trøstes mens de gråt over tapet av 22 år gamle Lambrecht.

I etterkant startet rytterne opp igjen. Da var det de andre lagene som i hver sin periode på noen kilometere fremst i feltet, før Lotto Soudal igjen syklet først inn mot målstreken de siste 9,5 kilometerne.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

KLAPP PÅ SKULDEREN: Mark Cavendish oppe med et trøstende klapp på skulderen til Harm Vanhoucke. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Tagget med: , ,

Les også disse