VANT: Owain Doull vant den siste etappen av Tour de la Provence søndag. FOTO: ©Tim De Waele

Rowe ga bort seieren til lagkompis

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.02.19 08:43

Del på    

Sky utnyttet kaos i Herald Sun Tour.

(procycling.no): En massevelt 35 kilometer inn på etappen, endret forutsetningen på dag tre av Herald Sun Tour.

Ettersom mange ryttere var involvert, trolig ble også sammenlagtleder Michael Woods hindret, stanset store deler av feltet opp.

– Det var sidevind i det partiet, og det startet med at en rytter sklei i en sving, tror jeg, sier Kristoffer Halvorsen til procycling.no.

Da ting normaliserte seg, ble et brudd på ni mann etablert. Der sørget Team Sky for å plassere Luke Rowe i bruddet, og like etter fikk han selskap av lagkamerat Owain Doull.

Ved halvkjørt etappe (totalt 127 kilometer lang) hadde bruddet fått nesten fem og et halvt minutt på hovedfeltet.

Walisere «gjorde opp» om seieren

EF Education First stresset ikke for mye med det, og det var først da Mitchelon-Scott satte noen av sine hjelperyttere foran at avstanden minket kjapt.

Fem kilometer før streken var det en liten knoll, og der lyktes det Doull og Rowe å riste av deg bruddkameratene.

Den luka klarte de å opprettholde hele veien inn, og på oppløpet forærte Rowe seieren til sin 25 år gamle kollega. Begge rytterne er for øvrig født i Cardiff, Wales.

– Luke og jeg sørget for at vi tapte tid i går, slik at bruddet kunne få litt å gå på. Det løste seg perfekt for oss da vi klarte å komme oss løs fem kilometer før mål. Luke, gentleman som han er, sa til meg: Du kan ta den. Det var jeg mer enn klar for, uttalte Doull til cyclingnews.com etterpå.

– Spurter alltid til mål

Sky, som mange andre, innså at det var mulig for et brudd å holde unna på den småkuperte 3.-etappen, plasserte mellom de to tøffeste dagene av Herald Sun Tour.

Og det til tross for at de også hadde en av feltets raskeste spurtere i bakhånd.

Halvorsen følte seg også bra, og satt plasserte langt framme i hovedfeltet idet avstanden til bruddet krøp ned mot minuttet. Det var like før Doull/Rowe bestemte seg for å ta skjebnen i egne hender.

Sørlendingen vant spurten i hovedfeltet, men da var det gått ett minutt og 19 sekunder siden Doull passerte streken.

– Jeg spurter alltid til mål, med mindre jeg sitter i grupettoen. Det er god trening, forklarer Halvorsen.

Sammendraget skal konkluderes lørdag med fire passeringer av Arthurs Seat. Søndag venter en flat etappe der Halvorsen får sin siste mulighet til å reise hjem fra Australia med en etappeseier i bagasjen.

PS: Bruddseieren til Sky hadde ikke mye å si for sammendraget. Det er fremdeles Michael Woods som leder rittet sammenlagt, fire sekunder foran Richie Porte og 27 sekunder foran Kenny Elissonde.

Tagget med: , , , ,

Les også disse