KLAR FOR INEOS: Rohan Dennis skal sykle for Team Ineos de neste to årene. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Rohan Dennis klar for Ineos

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.12.19 12:21

Del på    

Verdensmesteren har signert en toårsavtale.

(procycling.no): Mandag kom bekreftelsen på det som har vært en dårlig skjult hemmelighet: Rohan Dennis skal sykle for Team Ineos neste år.

I en pressemelding sier Dennis at det å komme til Ineos har vært en drøm for ham siden han ble proff (Dennis fikk sin første proffkontrakt med Garmin-Sharp i 2013).

– Fra sidelinjen så har jeg alltid vært en stor fan av dette laget, helt siden de første årene. Det har alltid vært et mål for meg å sykle på dette laget, så å få muligheten til å oppfylle den drømmen er en strålende følelse og en stor ære, sier Dennis, som nå har signert en toårskontrakt med det britiske laget. 

Dennis trekker ikke overraskende også frem Ineos fokus på detaljer og innovasjon som noe som gjør at han allerede føler seg knyttet til laget. Dennis er den femte signeringen til Ineos i høst. De har tidligere hentet Richard Carapaz, Ethan Hayter, Carlos Rodriguez og Brandon Rivera.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Legger turbulent år bak seg

Australieren gikk til Bahrain-Merida foran årets sesong, men allerede fra det nasjonale mesterskapet kom det frem hint om at det ikke gikk like raskt med tempoutstyret til Bahrain-Merida som det han var vant til fra BMC.

Etter en vårsesong uten de største resultatene, kjørte han inn til en solid andreplass i Tour de Suisse, hvor han også vant den innledende tempoen.

I Tour de France var han regnet som den store favoritten på rittets eneste individuelle tempo på den 13. etappen, men i langesonen på den tolvte etappen valgte han på svært overraskende vis å stå av.

Det ble også hans siste ritt for Bahrain-Merida.

Etter det lå han i hardtrening inn mot VM, hvor han på en umerket BMC-sykkel tok et suverent gull på tempoen. I etterkant av VM ble det også klart at kontrakten hans med Bahrain-Merida hadde blitt terminert.

Siden har flere lag vært linket til Dennis, men Ineos har i lang tid vært ansett som det ledende laget i kampen om signaturen hans, og det har kommet flere observasjoner av Dennis i Ineos-tøy fra Girona den siste måneden.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Skal kjøre Giro d’Italia

Debuten for Team Ineos er ventet å komme i Australia i januar, og vil da trolig inneholde både det australske mesterskapet og Tour Down Under.

Videre gjør Dennis det klart at OL er et veldig stort mål for ham. 29-åringen har vunnet VM-tempoen to år på rad, men har foreløpig ikke klart å kjøre inn til en OL-medalje. I Rio de Janeiro i 2016 ble han nummer fem og OL i Tokyo neste sommer vil etter alle solemerker bli hans andre OL-deltakelse.

– Jeg ønsker å vise at jeg skulle vært på podiet i Rio (Dennis var godt med i medaljekampen, men tapte en del tid på et teknisk uhell). Ikke bare sølv eller bronse, jeg vil ha den gullmedaljen, sier Dennis. 

På veien inn mot OL, blir det alle solemerker en deltakelse i Giro d’Italia.

– Tidligere ville ikke Giroen fristet meg så mye, men heldigvis er det neste år tre tempoer der. Det passer meg veldig bra som tempospesialist. Jeg kan dra dit og prøve å gjøre noen gode tempoer, og samtidig hjelpe kapteinen vår til en god sammenlagtplassering, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse