TIL TOPPS: Roglic vinner den 3. etappe i Tirreno-Adriatico. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Fra krasj til seier for Roglic

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.03.18 16:37

Del på    

Bratt avslutning på 3. etappe satte fyr på sammenlagtkampen i Tirreno-Adriatico.

(procycling.no): Med et godt beregnet angrep i siste bakke til mål tok Primoz Roglic (Team LottoNL-Jumbo) seieren på 3. etappe i Tirreno-Adriatico fredag.

Sloveneren kunne juble for årets første seier foran Adam Yates (Michelton Scott) og Tiesj Benoot (Lotto Soudal) som kom over målstreken en håndfull sekunder bak.

– Jeg hadde som taktikk å angripe tidlig, ettersom jeg har tapt nok av spurter i min karriere allerede. Derfor kunne jeg ikke vente helt til slutten, bare dro til alt jeg hadde og fikk en luke, sier Roglic – som krasjet på etappen torsdag og hadde allerede tapt godt over tre minutter i sammendraget.

– Jeg kom til Tirreno-Adriatico med øye for sammendraget, men mistet mine sjanser i går. Sykkelen min ble skadet i krasjet. Derfor skiftet jeg fokus til andre målsetninger. Nå har jeg fått seieren og er fornøyd med det, sier Roglic.

Fjerdemann på etappen, Geraint Thomas (Team Sky), tok over ledelsen sammenlagt, men med samme tid som Greg Van Avermaet (BMC). Team Sky demonstrerte sin styrke på det som var en tøff finale, og har Chris Froome på tredjeplass sammenlagt, tre sekunder bak, og Michal Kwiatkowski på femteplass, ni sekunder etter.

Tagget med:

Les også disse