Prøv Procycling Pluss idag

VANLIG SYN: Bilder av rytterne med ansiktsmasker før start er normalen i årets Tour de France. Dette bildet er hentet fra starten av etappe 3 i Nice. FOTO: Pauline Ballet/ASO

Reuters: Endrer COVID-19 reglene i touren

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.09.20 11:46

Del på    

Positive prøver strykes før neste hviledag.

(procycling.no): Forvirringen har vært total etter at Ineos-Grenadier, Cofidis, Ag2r og Mitchelton-Scott alle var nødt til å sende hjem hvert sitt medlem av støtteapparatet etter positive COVID-19 prøver på den første hviledagen i Tour de France.

Franske helsemyndigheter sto i forkant av rittet fast på at to positive prøver innenfor samme lag ville medføre at hele laget ble sendt hjem. Motstand fra både lagene og UCI (det internasjonale sykkelforbundet) var ikke nok til å få myndighetene til å skifte mening.

Les også: Tour-sjefen positiv for Corona

Ifølge den velinformerte Reuters-journalisten Julien Pretot har det de siste dagene pågått samtaler mellom ASO, UCI og franske myndigheter. Torsdag melder Reuters at de positive prøvene fra første hviledag kommer til å bli strøket foran den neste.

Det gir igjen de fire lagene som ble rammet tirsdag blanke ark foran den nye runden med tester.

Prudhomme med positiv test

Ingen av rytterne testet positivt for COVID-19, noe som var svært oppløftende. At det var en positiv prøve innenfor ASO, og da spesielt hos Tour de France-sjefen, Christian Prudhomme, slo ned som et lynnedslag. Prudhomme må nå holde seg borte fra rittet i én uke.

Ekstra ille var nyheten ettersom ASO-sjefen hadde selskap av statsminister Jean Castex tidligere denne uka. Ifølge Reuters skal har statsministerens kontor uttalt at også han skal gjennomføre COVID-19-test etter utbruddet i den indre kjernen av Tour de France.

I forkant av touren var det også positive prøver i støtteapparatet til Lotto-Soudal. Det ble løst ved at fire personer (to med positive prøver) ble sendt hjem i forkant av åpningen i Nice.