Prøv Procycling Pluss idag

TOK SEIEREN: Erik Nordsæter Resell gikk seirende ut av Superpokal Voldsløkka. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Resell vant på Voldsløkka

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.11.19 18:02

Del på    

Landeveisrytterne best i Superpokal.

OSLO (procycling.no): NM er fremdeles to uker unna, men det er normalt sett Superpokal Voldsløkka som tiltrekker seg størst interesse av de norske sykkelkrossrittene. I år var blant andre Edvald Boasson Hagen, Anders Skaarseth og Erik Nordsæter Resell blant rytterne som stilte til start, og det var sistnevnte som tok seieren.

– Det var veldig gøy! Superpokal er alltid gøy, det er mye folk som ser på og det gjør det ekstra kult å sykle. Jeg var heldig nok til å stå på første rekke. Jeg kom litt på hæla i starten, men kom opp igjen til teten og syntes ikke de kjørte så altfor fort på flatene. Derfor trøkka jeg til, sier Resell til procycling.no etter premieutdelingen. 

Som seg hør og bør var trofeet selvsagt en stor pokal, og den hadde Resell i høyeste grad gjort seg fortjent til. Da rytterne nærmet seg halvkjørt angrep han og fortsatte solo helt inn til mål.

– Jeg var litt usikker på om jeg dro til litt for tidlig, men kjente utover at jeg hadde litt krefter igjen. Så jeg holdt luka jeg fikk, forteller han.

BLE TATT UT: Edvald Boasson Hagen ble tatt ut med én runde igjen og endte på en 32. plass. Foto: Simon Zetlitz Nessler

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Første og eneste krossritt for Resell i år

Uno-X stilte opp Resell, brødrene Skaarseth og Jonas Iversby Hvideberg. I tillegg var Jens Haugland, Kurt Asle Arvesen, Arne Gunnar Ensrud, Lars Holm, Syver Wærsted og Andreas Leknessund blant tilskuerne.

– Dere stiller opp med mange mann her?

– Det er fint arrangement på høsttid når det ikke skjer så mye. Når det er midt i Oslo, så er det gøy å kunne samles her. Alle synes jo sykkel er gøy og sykkelkross er veldig kjekt å se, sier Resell. 

Men noe mer sykkelkross blir det ikke for Resell i år.

–Dette var første og eneste krossritt for meg i år. Blir ikke noe NM. Jeg drar til Mallorca om noen dager for å lade opp til neste års landeveissesong, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Wærenskjold hentet seg imponerende inn

En som skal til NM er Søren Wærenskjold. Sørlendingen har kjempet sammen med Tobias Johannessen om å være best i Norgescupen så langt i år, hvor Johannessen foreløpig leder an.

På Voldsløkka ble det et spurtoppgjør mellom de to om andreplassen, en spurt som ble vunnet av Wærenskjold.

Joker-rytteren ledet også rittet i starten, men veltet to ganger i løpet av noen sekunder og gikk fra å ha to-tre sekunder ned til nærmeste rytter til å være nede i en sjette-syvende posisjon. 

– Jeg mistet konsentrasjonen da jeg fokuserte for mye på skoen min. Den hoppet av i festet og kunne ikke stramme den. Jeg burde nok bare syklet til sletta og fikset det der. Da hadde jeg tapt mye mindre, tror jeg. Det var en del kløning i dag, spesielt i partiet etter sanden, for jeg fikk jo ikke i pedalen. Men jeg følte meg sterk, så til neste år blir det nok bra.

BLE NUMMER TO: Søren Wærenskjold avsluttet meget bra. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Wærenskjold jobbet seg jevnt og trutt oppover i feltet og var til slutt bare 21 sekunder bak Resell.

Lørdagens løype var utvilsomt en god løype for landeveisrytterne, og etter å ha slått Johannessen for andre gang denne sesongen, er han klar for å kjempe om muligheten til å vinne NM om to uker, et ritt Johannessen har vunnet de siste to årene.

 

– Løypa i NM passer meg kanskje litt mindre enn denne, men ikke mye. Jeg har syklet den før. Tipper jeg skal ha en sjanse til å ta dem. Dagsformen har veldig mye å si i sykkelkross, sier sørlendingen.

For damene var det Mie Bjørndal Ottestad (Asker CK) som etter hvert tok en ganske klar seier foran Elisabeth Sveum (Kloppa Off Road Klubb) og Sigrid Andrea Fløgstad (Lillehammer CK). Emilie Moberg (Team Virtu) stilte også til start og ble til slutt nummer syv. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

DAMEKLASSEN: Ble vunnet av Mie Bjørndal Ottestad (bak) foran Elisabeth Sveum. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Tagget med: , , ,

Les også disse