Prøv Procycling Pluss idag

SIKTER MOT SANREMO: Julian Alaphilippes hovedfokus ligger i Italia denne våren. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Prioriterer italienske klassikere over Ardennene

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.02.19 20:26

Del på    

Alaphilippe jobber mot formtopp i mars.

(procycling.no): Etter å ha fått sitt virkelige gjennombrudd i 2018, hvor han felte Valverdes Flèche Wallonne-hegemoni og tok to etappeseire, samt polkadotten, i Tour de France, peiler Julian Alaphilippe seg inn mot nye objektiver i 2019.

Den franskmannen lettvekteren blir å se i Ardennene også i 2019, men sikter likevel på en formtopp en måned tidligere, i en italiensk rittbolk.

– Jeg har aldri syklet Strade Bianche, men jeg elsker å se det på fjernsynet. Å stille der blir spesielt og jeg kan ikke vente på å finne ut hvordan det egentlig er [å sykle rittet]. Tirreno-Adriatico er et mål også. Ambisjonen er å vinne noen etapper og hvis jeg ligger godt an så forsøker jeg meg på sammendraget også, forteller 26-åringen i et intervju med Cyclingnews.com.

– Sanremo et stort mål for meg

Den italienske rittrekken kulminerer naturligvis med Milano-Sanremo, hvor Deceuninck – Quick-Step-rytteren har en tredjeplass fra 2017 som beste resultat. Da slet han seg løs sammen med Peter Sagan og Michal Kwiatkowski, men måtte se seg slått i spurten på Via Roma.

I år ønsker han å gjøre det nytt forsøk på det italienske monumentet.

– Når du ender på podiet i ditt første forsøk som jeg gjorde i 2017 er det mye forventninger fra fans, media, laget og en selv. Men det er greit.

Han håper på godt vær, ettersom han ikke presterer godt i regnet, ifølge ham selv.

– I fjor led jeg hele dagen og var ikke på mitt beste i finalen da Nibali angrep. Men jeg vet at Milano-Sanremo er forskjellig hvert år. Det kan ende i en spurt, med et soloangrep som Nibali gjorde, eller med begge. Det er et viktig ritt og jeg vil prøve å et perfekt ritt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TO SEIRE I SAN JUAN: Julian Alaphilippe jubler etter seier på tempoen i Vuelta a San Juan. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Sesongstart i Sør-Amerika

Forberedelsene til vårens klassikere er lagt til Sør-Amerika, hvor franskmannen har innledet sesongen på strålende vis.

Etter å ha vunnet den andre etappen av Vuelta a San Juan fulgte han opp med en overbevisende seier på den påfølgende tempoeetappen. I sammendraget måtte han til slutt se seg slått av Winner Anacona, etter en taktisk blemme i toppavslutningen til Alto Colorado.

– Jeg tror en bolk med ritt i den søramerikanske varmen er bra for meg, før de første europeiske rittene.

Tirsdag var hjulene i gang igjen, da han sammen med Deceuninck – Quick-Step-lagkameratene tråkket inn til en andreplass på den innledende lagtempoen i Colombia 2.1, kun slått av EF Education First. Det colombianske etapperittet går over seks dager og avsluttes søndag. Etter det venter trolig en uke med høydetrening i landet, før turen går tilbake til Europa.

Etter den italienske vårkampanjen venter en liten rittpause, før han via Baskerland rundt prøver å finne tilbake til formen for å forsvare fjorårets seier i Flèche Wallonne.

Tagget med: , , ,

Les også disse