Prøv Procycling Pluss idag

- SUKK! Filippo Pozzato var en populær mann hos damene uansett hvor han dukket opp. Nå er det slutt på sykkelkarrieren for Pippo. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Pozzato legger opp

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.12.18 12:58

Del på    

– Jeg hadde allerede bestemt meg foran GP Plouay.

(procycling.no): Etter 19 sesonger i proffsirkuset er det «the end of the line» for Filippo ’Pippo’ Pozzato.

37-åringen kunngjorde beslutningen gjennom et intervju med La Gazzetta dello Sport, tirsdag.

Willier Triestina-rytteren har hatt en dalende kurve de siste årene. Man må helt tilbake til 2006 for å finne hans siste jafs av monumentene, da han vant Milano-Sanremo for Quick Step.

I løpet av en suksessrik karriere vant han også Tirreno-Adriatico sammenlagt (2003), GP Ouest France (2013), HEW Cyclassics (Hamburg 2005), Omloop Het Nieuwsblad (2007), E3 Prijs Vlaanderen (2009) og står boført med tre seirer i Trofeo Laigueglia og to etappeseirer fra Tour de France.

Rulleskøyter og luksusbiler

Til Gazzetta forteller han at avgjørelsen egentlig ble tatt i august.

– Jeg bestemte meg egentlig kvelden før GP Plouay. Jeg hadde lyst til å fortsette med mitt 20. år som proff, men bare om det hadde skjedd på det øverste nivået. For å høre hjemme der, trenger du motivasjon. Å konkurrere i Kina, Korea og Marokko denne sesongen var en fin opplevelse, men det ga meg ikke alt jeg ønsket meg som rytter, sier Pozzato til avisen.

Etter sykkelkarrieren vil 37-åringen engasjere seg i arbeidet med å utvikle unge ryttere innenfor kontinentalrekkene i Beltrami-Tsa. Han vil også selge luksusbiler i Monte Carlo og spille rulleskøyte-hockey (!) for Bassano i andredivisjon.

Tagget med: , ,

Les også disse