Prøv Procycling Pluss idag

Cycling: 13th BinckBank Tour 2017 / Stage 2 Mads PEDERSEN (DEN)/ Voorburg - Voorburg (2km) / ITT / Individual Time Trial / BBT / © Tim De Waele

Pedersen forsvarte ledertrøyen i Danmark

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.09.17 13:04

Del på    

Ujevne værforhold påvirket tempoetappen i Randers.

(procycling.no): Matthias Brändle (Trek-Segafredo) satte tidlig en meget kruttsterk tid på den 17.8 kilometer lange tempoetappen i Randers fredag. Da det begynte å regne, ble det tidlig klart at det skulle være vanskelig å slå tiden til den tidligere timesrekordholderen.

Dermed ble spenningen bak knyttet til kampen om ledertrøyen. Mads Pedersen (Trek-Segafredo) hadde ni sekunder på Michael Valgren (Astana) før etappen. De to kjørte jevnt hele veien, og Valgren lå an til å ta inn et par sekunder på den unge rittlederen. Dog klarte den danske fellesstartmesteren å øke på slutten, og tok inn på Astana-rytteren. De to kom inn på samme tid, med Valgren foran på hundredelene.

De ble nummer tre og fire på etappen, da Martin Toft Hansen (BHS) ble nummer tre.

I kampen om podiet ble det også noen endringer. På torsdagens etappe til Kiddesvej mistet Casper Pedersen (Giant-Castelli) ledertrøyen og gikk ned på femteplass, passert av Lennard Hofstede (Sunweb) og Rasmus Guldhammer (Virtu Cycling). I dag gikk han forbi begge de to, og klatret opp på tredjeplass før morgendagens avslutningsetappe. Guldhammer er nå nummer fire, mens Sunweb-tyskeren er femtemann.

Casper Pedersens lag, Giant-Castelli, ble frastjålet sine sykler tidligere i dag. Dermed måtte han sykle på en sykkel lånt fra Team Sunweb.

– Det er ikke optimalt å kjøre på lånesykkel, men jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å låne en sykkel. Jeg måtte kjøre uten watt og kjørte på instinktene mine, sa U23-europamesteren til DR.dk etter etappen.

Rittet avsluttes altså i morgen med en 198 kilometer lange etappe mellom Ebeltoft og Aarhus.

Tagget med: , ,

Les også disse