Prøv Procycling Pluss idag

VANT: Mads Pedersen gjorde i Giro d'Italia en god jobb for Jasper Stuyven. I dag gjengjeldte belgieren tjenesten. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Pedersen best i dansk proffduell på Kiddesvej

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.09.17 17:47

Del på    

Den danske mesteren tok over ledertrøyen.

(procycling.no): Mads Pedersen vant den tredje etappen i Post Nord Danmark Rundt. Han var overlegent den beste rytteren i stigningen opp Kiddesvej, en seig og bratt stigning som var ferdig 300 meter før mål.

I Vejle ventet en 5.4 kilometer lang runde som skulle forseres fire ganger, og det var et svært uttynnet hovedfelt som ankom den danske byen. Det var flere angrep i finalen, men inn i Kiddesvej siste gang var det hele samlet. Pedersen, som i fjor vant etappen til Geilo i Tour of Norway, satt på hjulet til lagkamerat Jasper Stuyven, og Stuyven tråkket så hardt at de to fikk en liten luke.

Det var altså ingen som klarte å holde følge, men nærmest var Michael Valgren (Astana). Dessverre for Truls Korsæths lagkamerat satt han litt for langt bak inn i stigningen, og hadde ikke mulighet til å tette luken opp det danske stortalentet.

Pedersen holdt altså unna med glans. Han var ni sekunder foran sin danske proffkollega, mens Lennart Hofstede ble nummer tre. Vinneren av både Ringerike GP og Sundvolden GP, Rasmus Guldhammer, ble nummer fire.

Innehaveren av den blå ledertrøyen, Casper Pedersen, kjørte veldig godt lenge. Dessverre for U23-europamesteren ble han noe isolert på finalerundene, og han måtte tette mange luker på egenhånd. Nest siste gang opp Kiddesvej satt han så vidt med, men måtte til slutt gi fra seg så mye tid at han mistet ledertrøyen.

Bruddet kjørte feil – igjen

Det har vært en noe kaotisk start på årets Post Nord Danmark Rundt.

På den første etappen ble bruddet sendt feil vei, mens gårsdagens etappe ble avlyst underveis på grunn av uvær. I dag ble utbryterne igjen sendt feil vei.

Mathias Krigbaum (Coloquck – Cult), Andreas Stokbro (Riwal), Mathias Bregnhøj (Almeborg Bornholm), Benjamin Declercq (Vlaanderen), Mikkel Skjellerup (PostNord) og Danilo Napolitano (Wanty) var rytterne som ble sendt feil. Politiet fikk dog sendt dem på riktig vei igjen rimelig kjapt, og det ble anslått at de tapte rundt 15 sekunder på hendelsen.

Valgren og Korsæths lagkamerat, Matti Breschel, veltet ganske stygt med fire mil igjen til mål. Danskene fryktet at rittet var over for den danske mesterskapsspesialisten, men han kom seg etterhvert på sykkelen igjen og fullførte rittet. Breschel er på utgående kontrakt hos Astana, og han har ikke funnet seg nytt lag for den kommende sesongen. Dette er også sesongens siste ritt for dansken. Dermed var velten også ekstra sur, selv om han i utgangspunktet skulle hjelpe Valgren i dagens finale.

Tagget med: , ,

Les også disse