TIDEN STÅR STILLE: For Rasmus Tiller, men ikke lenge - for plutselig har forspranget han hadde dypt inne i finalen av Tro-Bro Leon smuldret opp etter denne ulykksalige velten. FOTO: Skjermdump via Eurosport

Øyeblikket: Rasmus Tiller

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.11.18 10:36

Del på    

procycling.no kårer årets beste kontirytter.

procycling.no skal i høst kåre Norges beste, mannlige rytter på kontinentalnivået. Du kan avgi din stemme i bunnen av denne saken!

FAN AV TREK: I Tour de France melder TV 2-journalist Magnus Aarre at Rasmus Tiller blir forsøkt solgt inn hos Trek-Segafredo og UAE Team Emirates foran neste sesong. FOTO: Jarle Fredagsvik

Årets beste? Rasmus Tiller.

 

 

 

 

 

 

Fakta:

Navn: Ramsus Tiller
Alder: 22 år
Lag: Joker-Icopal
UCI-poeng: 141,83
Gode resultater: 2.-plass NM-fellesstart, prologseier Fredsrittet, 2.-plass etappe 4 Tour de Bretagne, 4.-plass U23-fellesstart, 5.-plass Tro-Bro Léon.

Øyeblikket:

Det var 16,8 kilometer igjen av et bløtt og ugjestmildt Tro-Bro Léon, da Rasmus Tiller bestemmer seg for å ta momentum i tetgruppa på vei opp rundens tøffeste punkt: Oppover franske bondeveier stinne av gjørme. Og smerte.

Det er så vått på TV-linsa fra helikopteret, at man sliter med å skimte det norske flagget på 21-åringens mesterskapstrøye. Følgemotorsykkelen fanger kun opp det tåkete omrisset av en rytter i regnværet.

Wanty-rytteren bak ham orker ikke holde hjulet i det krevende partiet rytterne er inne i. Han siger bakover i tetgruppa, mens Joker Icopal-rytteren er solo i tet med litt over 15 kilometer igjen av det brutale rittet.

Det vaier i bretonske flagg: «Kom igjen, Rasmus!» skjærer igjennom lufta idet rytterne passerer et parti langs løypa der soigneurer har plassert i tilfelle man skulle pådra seg en svært ugunstig punktering.

«Det er ingen som koser seg her nå»

Mens Tiller urolig skotter seg over skuldra ved et par anledninger, har en gruppe på 9 mann samlet seg og organisert seg for å sveive nordmannen inn igjen. Han vet det ikke selv, men luka han åpnet i det mer krevende partiet er ikke enkel å tette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DU SER MEG, MEN DU SER MEG IKKE: Det var ikke enkelt verken å være rytter eller TV-fotograf på motorsykkel under et usedvanlig krevende Tro-Bro Léon. FOTO: Skjermdump fra Eurosport

Det er ingen som koser seg her nå. Alle er dønn slitne og det er mann mot mann. Rytterne bak som bytter på å trekke i front har opplagt en fordel, men i denne delen av rittet er ikke 15 sekunder noe man får gratis i kamp mot det som definitivt er blant de sterkeste rytterne i hele feltet, nettopp denne dagen.

Rasmus taper noen sekunder. Han jages av forfølgerne. Pissregn fra oven, og superglatt og sleipt underlag. Han kjenner dekkene glippe litt i hver sving, og hjelpes ikke av TV-motorsykkelen som sliter med å finne den riktige avstanden mellom gode bilder og fri passasje for rytterne.

Det ulykksalige

Så, i en lang 180 graders sving mot venstre, skjer det: Tiller får sleng på bakhjulet, deretter en korrigering, blir slynget av sykkelen og tar imot støtet mot underlaget på sin høyre skulder.

Idet han kommer seg opp på sykkelen igjen og fortvilet skal trå videre, er forfølgerne ikapp. 16 sekunder. Så kort tid tar det egentlig når ting først ikke går som planlagt.

Hjerteskjærende.

Tiller blir nummer fem denne dagen. Christophe Laporte vinner, mens brosteinseksperten Damien Gaudin blir nummer to.

Dimension Data neste

For nordmannens del sitter han igjen med et godt resultat, opprinnelig fra en ekstremt god posisjon – men det hadde uansett blitt tøft å sitte ensom i tet hele veien inn på sisterundens 9,3 kilometer.

Det han dog maktet var å vekke interessen til profflagene. Tro-Bro Léon er kanskje ikke så godt kjent hjemme i Norge, men internasjonalt vet man at rytterne som er med og preger finalene her, kan bli nyttige i ritt som Paris-Roubaix og Strade Bianche senere i karrieren. Det er i hvert fall forhåpningen i lagledelsen hos de respektive lagene.

Det viste også hvor godt Joker Icopal var i stand til å kjøre som lag, da de kjempet i toppen av både Paris-Camembert, Tour du Finistère og Tro-Bro Léon i løpet av fem hektiske dager i april.

Aller mest imponerende var dog Tillers prestasjon. Neste sesong sykler han for Dimension Data.

[poll id=»14″]

Tagget med: , , , ,

Les også disse