HAR IMPONERT: Carl Fredrik Hagen (her avbildet midt i bildet under Ringerike Grand Prix) har tatt overgangen fra terrenget til landeveien med storm. Nå blir 26-åringen proff i belgiske Lotto-Soudal. FOTO: Jarle Fredagsvik

BEHOLDER TRENEREN: Carl Fredrik Hagen. Her i aksjon under Ringerike Grand Prix. FOTO: Jarle Fredagsvik

Øyeblikket: Carl Fredrik Hagen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.11.18 09:42

Del på    

procycling.no kårer årets beste kontirytter.

procycling.no skal i høst kåre Norges beste, mannlige rytter på kontinentalnivået. Du kan gi din stemme i bunnen av denne artikkelen!

NY PROFF: Carl Fredrik Hagen har signert for Lotto Soudal

NOMINERT: Carl Fredrik Hagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta:

Navn: Carl Fredrik Hagen
Alder: 27 år
Lag: Joker Icopal
UCI-poeng: 234
Gode resultater: Sammenlagtseier Tour du Jura, 2.plass Sundvolden GP, 3.plass på 5. etappe i Tour of Norway og 4.plass sammenlagt, 9. plass Tour du Finistère.

Øyeblikket:

– For min del er søndagen dagen med skikkelig sykkelritt. Og så er det veldig mye av det her som er mer transport og kjedelig. Det skjer jo ikke veldig mye, så jeg skjønner at det kan bli litt kjedelig for TV-seerne òg.

Sitatet tilhører Carl Fredrik Hagen underveis i Tour of Norway. Etter en strålende april måned hvor han sikret seg flere toppresultater i Frankrike, deriblant hans første sammenlagtseier i Tour du Jura, var mai som vanlig den store rittmåneden i Norge. Allerede hadde han sikret seg en andreplass i Sundvolden GP (spurtslått av Alexander Kamp) og blitt nummer seks i Ringerike GP (etter å ha vært den som fulgte nevnte Kamp nærmest opp Riperbakken, før det hele ble samlet til en spurt fra en mindre gruppe med Syver Wærsted som seiersherre).

Årets Tour of Norway var – om vi skal være ærlige – av det relativt kjedelige slaget. De fire første etappene var alle relativt enkle spurtetapper som sørget for at det var spurtoppgjør mellom Dylan Groenwegen, Sondre Holst Enger og Edvald Boasson Hagen som ble overskriftene. Men om de fire første etappene var av det kjedelige slaget, var det fullt fyr allerede på start på den femte og avsluttende etappen til Lillehammer.

Viste sin klasse

Inne i den tidligere OL-byen var det den tøffe stigningen opp VIP-vegen (2,5 kilometer à 9,5 prosent) som skulle bli sentral. Den første gangen opp angrep Hagen og sørget for å tynne ut gruppa kraftig.

Den andre og siste gangen angrep han igjen, denne gangen for å kjøre seg opp til Alexander Kamp, mens Eduard Prades fulgte på hjulet til nordmannen. De tre samarbeidet godt og viste at de var på et nivå over de øvrige rytterne i rittet.

Inne på den siste kilometeren ble det tydelig at Joker-rytteren fremdeles ikke har den råeste avslutningen og han måtte se at det var Kamp og Prades som gjorde opp om etappeseieren. Den tok Kamp, mens Prades (som senere i sesongen også vant Tyrkia rundt) vant sammenlagt.

Neste stopp: Lotto-Soudal

Hagen ble til dels sittende igjen med svarteper; tredjeplass på etappen og fjerdeplass sammenlagt. Samtidig var det hans første topp tre-plassering på en etappe i et proffritt og første gang han endte blant de fem beste sammenlagt i nevnte kategori.

Det var et resultat som viste at han hadde noe mer å tilby enn den jevne kontinentalrytter. Det var nok definitivt også et resultat som var med på å bidra til at han fikk VM-debuten sin i Innsbruck (hvor han ble beste kontinentalrytter til tross for en lei punktering på den siste runden) og proffkontrakt med Lotto Soudal for de to neste sesongene.

Hvem er årets kontinentalrytter?
  • Carl Fredrik Hagen (24%, 545 Votes)
  • Markus Hoelgaard (3%, 75 Votes)
  • Andreas Leknessund (5%, 114 Votes)
  • Trond Håkon Trondsen (8%, 173 Votes)
  • Syver Wærsted (9%, 216 Votes)
  • Kristian Aasvold (14%, 313 Votes)
  • Herman Dahl (27%, 613 Votes)
  • Erik Nordsæter Resell (3%, 79 Votes)
  • Krister Hagen (4%, 94 Votes)
  • Rasmus Tiller (4%, 83 Votes)
Loading ... Loading ...

Tagget med: , , , ,

Les også disse