TIL LOTTO: Syv sesonger i Etixx fikk være nok for Nikolas Maes. FOTO: (c) Tim De Waele

Overganger: Ny Etixx-hjelper forsvinner

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.08.16 11:57

Del på    

Gjør nye endringer med klassikerlaget.

(procycling.no): Det er allerede klart at Stijn Vandenbergh sykler for franske Ag2r de neste to sesongene. Nå forsvinner også en annen av Eitxx-lagets hjelpere i klassikerne.

Nikolas Maes har nemlig bestemt at sju sesonger i Patrick Lefeveres tjeneste får være nok. 30-åringen har skrevet under en avtale med Lotto-Soudal.

– Jeg har ikke forandret meg, men det har kanskje laget. Jeg hadde en god samtale med Marc Sergeant, og jeg fant ut at hans visjon og laget visjon innenfor syklingen, passet meg godt. Da var det et enkelt valg å ta. Jeg ønsker å utnytte egenskapene mine til fulle hos Lotto-Soudal. Det er en del unge talenter der, og jeg liker å samarbeide med unge ryttere. Jeg vil dele av min rutine, men også hjelpe dem underveis i rittene, sier Maes til Het Laatste Nieuws.

Mandag ble det også klart at Dries Devenyns sykler for Etixx neste sesong. Belgieren har fem sesonger i Quick Step fra tidligere, før han syklet ett år i Giant-Alpecin og de siste to årene i IAM Cycling.

– Jeg kan ikke vente med å ta meg på den nye drakta og vise hvor dedikert jeg er. Før den tid, ønsker jeg å gjøre det bra i mine siste ritt for sesongen. Jeg tilbrakte to år i IAM Cycling og vil gjerne takke alle for hjelpen og øyeblikkene vi har delt. Nå er det på tide for meg å komme hjem, sier han i en pressemelding.

Det er også forventet at Philippe Gilbert skal signere en ettårsavtale med Etixx-laget, i tillegg har Remi Cavagna, Max Schachmann og Enric Mas blitt forfremmet fra farmerlaget.

I tillegg har svært talentfulle Adrien Costa fått prøve seg som stagiaire utover høsten.

Tagget med: , , ,

Les også disse