1000 KILOMETER: Fredrik Dversnes (lengst fra kamera) kom seg gjennom alle de 1000 kilometerne. Her sammen med Eirik Lunder fra turen deres på 503 kilometer. FOTO: Eirik Lunder

Dversnes klarte målet: Syklet 1005 kilometer på drøyt 38 timer

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.04.20 22:38

Del på    

Coop-rytteren måtte sykle de siste 400 kilometerne alene, men klarte til slutt bragden.

(procycling.no): Mandag morgen klokka 08.00 startet Eirik Lunder og Fredrik Dversnes på en lang, lang tur. Coop-duoen hadde et mål om 1000 kilometer, men dessverre måtte Lunder bryte etter 604,5 kilometer med knesmerter etter en lang natt, i seks-tiden tirsdag morgen.

Dversnes holdt det gående hele veien, og litt over halv elleve tirsdag kveld, godt over 38 timer etter at han startet, var han tilbake igjen i Stavanger etter rett over 1005 kilometer på sykkelen. 

Sjekk Strava-filen her!

Dversnes brukte totalt 38 timer, 38 minutter og 53 sekunder fra start til slutt, hvor han syklet i 32 timer, ti minutter og 40 sekunder. Han hadde en snittfart på 31,2 kilometer i timen i den aktive perioden.

Dermed har Dversnes satt en foreløpig rekord i den rullende kilometerkrigen denne våren som det nok skal bli meget krevende å slå. Turen ble også gjennomført i tidvis ganske kupert terreng, med tre turer opp til Sirdal gjennom Hunnedalen, og totalt rett i overkant av 10 000 høydemeter.

Du kan se flere bilder fra turen på Team Coops Instagram-historie her!

1000 KM 🚴🏻‍♂️✅Fredrik Dversnes er en rytter med en sterk mentalitet, og utholdenhet på sykkelsetet. En rytter med en…

Publicerat av Team Coop Tisdag 21 april 2020

Kilometerkrigen har rullet de siste ukene

23 år gamle Fredrik Dversnes fikk før årets sesong for første gang mulighet til å kjøre for et kontinentallag, da Team Coop valgte å tilby en kontrakt til mannen fra Egersund. Han fikk kun muligheten til å kjøre to ritt før Covid-19-pandemien satte en stopper for alle ritt, men har likevel hatt mye å gjøre de siste ukene.

Sammen med lagkamerat og midlertidig romkamerat Eirik Lunder svarte de først på utfordringen fra Martin Bugge Urianstad, Torjus Sleen og Oskar Johansson, og syklet 503 kilometer for to uker siden. En kilometerkrig var i gang, og siden har det blitt overgått, både ute i friluft og på Zwift. 

Forrige uke var det triatleten Anders Langset som syklet 765 kilometer på Zwift, mens Fridtjof Røinås (Joker Fuel of Norway) og Jonas Iversby Hvideberg (Uno-X) har syklet henholdsvis 601 kilometer (med pes) og 600 kilometer utendørs.

Mandag morgen, klokka åtte, la derfor Lunder og Dversnes ut på en ny langtur, med et mål om 1000 kilometer på rundt 35 timer. Underveis ble det tatt pauser, men planen var altså at man ikke skulle sove noe underveis.

Amalie Lutro syklet også med Coop-duoen en god stund:

Lutro med stikk til Abrahamsen etter tur på 512 kilometer

Lunder måtte bryte

Samtidig samlet de også penger inn til Norsk Folkehjelp.

– Vi ryttere har planer om å donere etter antall kilometere vi kommer, så det blir fort 1000 da. Det skal skader eller veldig vonde knær til for at vi skal gi oss, sa Lunder til procycling.no søndag.

For Lunder var det nettopp det siste som ble problemet.

– Jeg har dessverre måttet bryte etter 605 kilometer. Jeg har syklet nesten 300 kilometer med ganske store smerter i kneet, og prøvd litt med paracet og uttøyning, men ingenting har fungert, sa han på Team Coops Instagram-historie tirsdag morgen rundt klokka seks. 

Dermed måtte Dversnes sykle rundt 400 kilometer alene, riktignok med støtte fra følgebil. Den seige 23-åringen presset seg videre, og etter noen mindre optimistiske meldinger, kom det en positiv melding fra Coops Instagram-historie med rundt 90 kilometer igjen.

– Nå ser vi målseilet for første gang på denne turen, sa han, og innover mot Stavanger ble han også heiet frem av både lagkamerater og andre engasjerte tilskuere.

Tagget med: , , , ,

Les også disse