STOPP: Det ble full stopp i feltet like før Kluisberg. Foto: Tim de Waele/Getty Images.

– Jeg er nok for godt oppdratt til å snike meg forbi alt og alle

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.04.19 19:35

Del på    

Grøndahl Jansen lite fornøyd med køkulturen i feltet etter nøytraliseringen i Dwars door Vlaanderen.

Det var med drøyt 70 kilometer igjen, i inngangen mot Kluisberg, at dynamikken i Dwars door Vlaanderen endret seg brått. Kvinnerittet ble tidlig nøytralisert etter en velt på den første kilometeren og var dermed bak tidsskjemaet. Herrene var på sin side tidlig ute, og da en ny velt gikk i kvinnerittet og ambulansen måtte ta seg av de skadde rytterne ble også herrenes ritt nøytralisert.

Mens rytterne neppe har noe problem med at rittet i seg selv ble nøytralisert, var det flere som var lite imponerte over hvordan det hele gikk seg til etter rittet. Først syklet rytterne videre nedover i fire kilometer med bilene og motorsyklene rundt seg, før man fikk det stoppet det helt. Da bruddet så startet opp igjen var det også uten Lukas Pöstlberger, men østerrikeren kom seg opp igjen etter å ha fått heng på en TV-motorsykkel.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Til wielerflits.nl luftet både Yves Lampaert og Oliver Naesen frustrasjon over situasjonen. Lampaert sier selv at han var blant de første da rittet ble stoppet, men at alle så passerte ham. Da rittet startet var han langt bak og havnet i det han beskriver som «gruppe tre» sammen med nevnte Naesen og Philippe Gilbert. Det gjorde at han ikke kom seg opp til fronten før etter at Mathieu van der Poel hadde angrepet på Knokteberg, en snau mil etter nøytraliseringen. 

Amund Grøndahl Jansen var heller ikke videre imponert.

– Det var en møkkadag fra nøytraliseringen. Jeg er nok for godt oppdratt til å snike meg forbi alt og alle når vi egentlig må stoppe, skriver han til procycling.no.

– Problemet ligger i at noen alltid vil forbedre posisjonen og går rundt andre ryttere og etterhvert biler og motorsykler. Noen venter og noen ikke. Så startet rittet uten forvarsel, og man er egentlig usikker på om det er i gang eller ikke.

Forsøkte å støte seg opp

Grøndahl Jansen var blant rytterne som nok øynet et toppresultat i fraværet av ryttere som Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Zdenek Stybar og Wout van Aert.

Nordmannen prøvde seg med et angrep med tre mil igjen, ned Nieuwe Kwaremont, men kom ikke nærmere enn syv-åtte sekunder bak gruppa til Van der Poel.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Etter nøytraliseringen var jeg i en velt (uten å falle) hvor sykkelen fikk noen gode slag og setet ble slått skeivt. Jeg kom meg ikke opp på vei ned Nieuwe Kwaremont og da var egentlig mine muligheter borte, oppsummerer han. 

INGEN FULLKLAFF I SPURTEN: Alexander Kristoff trillet over målstreken som nummer tolv. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kristoff: – Følte meg generelt sliten

Heller ikke Alexander Kristoff var spesielt glad for nøytraliseringen, selv om han var blant rytterne som kom seg relativt tidlig av gårde etter at rittet startet igjen. På det tidspunktet hadde han også brukt en del krefter inn mot partiet hvor rittet ble nøytralisert for å sikre seg en god posisjon, og dermed ble det en noe forgjeves bruk av krefter.

Det var nok likevel ikke det som gjorde at han ikke klarte å følge opp søndagens seier i beinharde Gent-Wevelgem med seier i Dwars door Vlaanderen.

Laget skulle etter planen kjøre for Fernando Gaviria, men de klarte ikke å hente igjen bruddet med Mathieu van der Poel inn mot mål og i spurten om syvendeplass ble det heller ikke fullklaff.

Kristoff og Gaviria fant ikke hverandre helt mot slutten og det endte med at Kristoff ble nummer tolv, mens Gaviria ble nummer 22.

– Jeg følte meg ikke så bra i dag. Følte meg generelt sliten, så jeg håper beina er bedre på søndag. Jeg hadde lite å gi i spurten. Jeg skulle egentlig kjøre opptrekk, men vi mistet hverandre litt og jeg kom meg heller ikke helt i posisjon. Det var en dårlig avslutning av oss, men jeg hadde heller ikke noen gode bein i spurten heller. De var omtrent like slitne hele dagen, skriver han i en melding til procycling.no.

– Er du bekymret inn mot Flandern rundt etter dagens ritt?

– Flandern vil nok alltid være akkurat på grensen av hvor hardt jeg kan klare. Jeg må ha en veldig god dag for å henge med de beste, men jeg har klart det før, så jeg vet det kan gå. Men da må beina være bedre enn de var i dag, sier han håpefullt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse