UNDER KNIVEN: Odd Christian Eiking fikk konstatert blindtarmbetennelse under samling i Spania med Circus-Wanty Gobert-laget. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)

Operasjon utsetter sesongstarten for Eiking

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.01.20 07:23

Del på    

– Det var veldig smertefullt, forteller 25-åringen.

(procycling.no): Odd Christian Eiking tok fatt på det nye året med å reise ned til L’Albir og det spanske fastlandet for å gjøre unna den første treningssamlinga med laget foran 2020-sesongen.

Han hadde ikke vært mange dager på spansk jord før han kjente sterke smerte i mageregionen. 25-åringen ble fraktet til sykehus der det ble konstatert blindtarmbetennelse.

Overfor procycling.no bekrefter vestlendingen at det på kort sikt blir endringer på den opprinnelige planen hans. Eiking skulle egentlig i aksjon alt under Challenge Ciclista Mallorca fra 30. januar til 2. februar.

– Sesongstarten blir litt utsatt. Jeg måtte operere blindtarmen for en uke siden, sier nordmannen til procycling.no.

Usikker åpning

Ettersom inngrepet ikke ble utført via kikkhullskirurgi tar det litt lengre tid før Circus-Wanty Gobert-Tormans-rytteren er tilbake i full trening.

– Det var veldig smertefullt. Jeg håper å være tilbake i starten av neste uke, sier han.

Eiking er nå tilbake i Norge etter inngrepet som altså skjedde i forrige uke. På hans opprinnelige plan sto han oppført på Tour of Oman, som vi nå vet ikke blir noe av.

Les også: Tour of Oman avlyst etter dødsfall

Deretter har det belgiske prokonti-mannskapet planer om å sende ham til Classic de l’Ardèche (der han ble tredjemann i fjor), Strade Bianche (et ritt han aldri har syklet før) og trolig Volta a Cataluyna (avhenger av at laget mottar invitasjon).