POPULÆR GIRO-DESTINASJON: Giroen har besøkt Sicilia og Monte Etna ved flere anledninger, og nå intensiverer RCS Sport samarbeidet med den sicilianske regionen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Offisielt: Giro d’Italia til Sicilia i 2021

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.03.19 13:59

Del på    

Får sin Grande Partenza.

(procycling.no): Igjen stemte altså ryktene. Italienske aviser skrev i forrige måned at turistnæringa på Sicilia presset hardt på for å få Grande Partenza i 2021.

Dette samtidig som RCS Sport skulle børste støvet av Giro di Sicilia, og i tillegg legge giro-etapper innom øya utenfor det italienske fastlandet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I en pressemelding bekrefter arrangøren nå at alle tre punkter blir en realitet.

«Takket være en treårig avtale mellom den sicilianske regionen og RCS Sport, vil øya nå ikke bare se returen til Il Giro di Sicilia, men også tre Giro d’Italia-etapper i 2020 og starten av Corsa Rosa i 2021», står det å lese i meldinga.

– Med stolthet

Det er 42 år siden Giro di Sicilia forrige gang ble arrangert på øya.

– Etter 42 år, er det med stolthet vi bringer rittet tilbake, uttaller Nello Musumeci, på vegne av den sicilianske regionen.

– Dette vil forsterke regionens image, mener han.

Millioner av fans

Initiativet er altså tatt på etter påtrykk fra turistnæringen i området.

– I 2021, når Corsa Rosa starter fra Sicilia, vil vi motta oppmerksomhet fra millioner av fans for den edle kunsten av sykkelsporten, sier Musumeci.

Giro di Sicilia arrangeres fra 3.-6 april. Det starter med en flat etappe mellom Catania og Milazzo (165 kilometer). Dag to byr på hele 236 kilometer mellom Capo d’Orlando og Palermo, der klatringen foregår omtrent halvveis ut på etappen. Etappe tre går mellom Caltanissetta og Ragusa (188 kilometer), mens Giro di Sicilia avsluttes med en styrkeprøve opp til Monte Etna, en annen favoritt fra Giro d’Italia-historien.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse