GODT START: Mitchelton Scott hadde mye å feire etter etappen over Monte Etna under fjorårets utgave av rittet. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Italienske medier: – Sicilia ønsker Grande Partenza i 2021

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.02.19 10:02

Del på    

Turistnæringen står bak nytt initiativ.

(procycling.no): Regionale myndigheter i Sicilia, har ifølge italienske medier satt av over 10 millioner euro (rundt regnet 100 millioner norske kroner) i håp om å bli vertskap for Giro d’Italia i 2021.

Det er ifølge Tuttobiciweb snakk om midler både til Grande Partenza i 2021 og årlige tilskudd til Giro di Sicilia de neste tre åra.

2.1-rittet skal arrangeres i regi av RCS Sport og dukker opp på den internasjonale sykkelkalenderen i april (3.-6 april).

Den originale utgaven av etapperittet ble lagt ned i 1997, og ble erstattet av Settimana Siciliana i en tiårsperiode på 80-tallet. Siden 2001 har arrangementet båret navnet Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

Hyppig innom Sicilia

Den forrige åpningen av Giro d’Italia på Sicilia var i 2008, men generelt er etapperittet ofte innom øya. De to siste utgavene har hatt toppfinish på Monte Etna. I fjor var det også målganger i Caltagirone og Santa Ninfa.

I følge La Repubblica har styret i den lokale turistforeningen sett på effekten av 2018-besøket og pushet videre på for at myndighetene skal søke om å arrangere starten av rittet.

Årets Giro d’Italia starter for øvrig nord i land, nemlig i Bologna. Mens ryktebørsen vil ha det til at Marseille er mulig oppstartsted i 2020, skriver cyclingnews.com.

Tagget med: , , ,

Les også disse