Markus Hoelgaard. Treningsleir på Figuerola. Foto: Jan Brychta, Uno-X Norwegian Development Team

Offensiv Hoelgaard snuste på ny seier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 23.08.19 17:31

Del på    

VIDEO: Angrep i finalen.

(procycling.no): På de avsluttende rundene i Velje på den trejde etappen av Danmark rundt hadde en dansk trio bestående av Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus), Niklas Larsen og Rasmus Quaade (Riwal Readynez) slitt seg løs. I et selektivt felt bak satt Markus Hoelgaard (Uno-X) og Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) godt plassert.

Med fem kiloemter til mål klinte Hoelgaard til, full av motivasjon etter seieren på den siste etappen av Arctic Race of Norway. Nordmannen fikk med seg formsterke Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) og Philip Walsleben (Corendon-Circus). Vingegaard tok noen lange føringer og fikk trioen opp til fronten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Inn i stupbratte Kiddesvej for siste gang satte Normann Hansen opp et voldsomt tempo og jobbet utrettelig i front. Hoelgaard måtte slippe, mens Larsen, Vingegaard og Quaade maktet å følge. Over toppen og ut på oppløpet maktet ikke Uno-X-rytteren å kjøre seg tilbake, og dermed ble det en heldansk duell om seieren.

Normann Hansen fortsatte og taue, og måtte åpne spurten fra front, men maktet likevel å være den raskeste i spurten, så vidt foran Vingegaard.

Det ble likevel en god plassering på Hoelgaard, som trillet inn til femteplass syv sekunder bak vinneren, mens Amund Grøndahl Jansen gjorde en solid spurt og tok åttendeplass.

(artikkelen fortsetter under)

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Angrepsvillige nordmenn

Allerede fra start av var både Uno-X og Joker Fuel of Norway aktivt med i kampen om bruddet, og skulle tidlig sette sitt preg på etappen. Etter at en trio hadde vært av gårde i ti kilometer i innledningen, gikk Fridtjof Røinås (Joker) og Torstein Træen (Uno-X) kontra da de ble hentet og kom seg løs.

Den norske duoen samarbeidet godt sammen og fikk etter hvert etablert en solid luke tilbake til hovedfeltet. I mellom lå Umberto Poli (Novo Nordisk) og strevde for å komme opp, og de to lot ham jobbe en god stund for det, før han kom seg opp etter 35 kilometer av etappen. Da hadde de fått åtte minutter tilbake til hovedfeltet.

Etter 50 kilometer begynte vinden å sette sitt preg på rittet, og da satte Jumbo-Visma, Riwal Readynez og Team Sunweb opp et tøft kjør, og luken gikk godt nedover de neste milene. Etter å ha holdt høy fart periodevis var forspranget falt drastisk etter hvert som man nærmet seg halvveis av den 199 kilometer lange etappen.

På Blue Horse-stigningen etter 130 kilometer distanserte ble Træen distansert av Røinås, og Joker-rytteren tok 12 poeng – Træen åtte. Like etter fulgte en ny bakkespurt, hvor det ble samme utfall. Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise) kjørte seg opp til de to norske rytterne rundt 50 kilometer fra mål, etter at Poli hadde blitt hektet av, men belgierens visitt ble kortvarig, og like etter tok Røinås også den tredje bakkespurten.

Da de ble hentet 40 kilometer fra mål ble det lansert nye angrep, og noen kilometer senere var det en ny, norsk duo som skulle gå av gårde. Denne gangen var det Andreas Vangstad (Joker) og Kristoffer Skjerping (Uno-X), som slet seg løs, og de to tidligere lagkameratene la press på feltet.

Flere ryttere forsøkte å tette luken opp til de to, men lyktes ikke, og de to gikk inn sammen i Kiddesvej i Velje, for første gang, men Vangstad hektet raskt av Skjerping, og la etter hvert ut på de tre lokale rundene alene. Med 10 kilometer til mål fikk kristiansanderen besøk, men det ble raskt tydelig at han ikke hadde kreftene til å følge og måtte kaste inn håndkleet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse