EN MANN MED EN PLAN: Quick Step forsøkte både å gå etter og å samle hovedfeltet foran spurten, men mislyktes med begge deler. Tiesj Benoot og medvind var avgjørende da sent angrep holdt unna i San Juan. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Her ødelegger Benoot dagen for Quick Step

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.01.18 09:30

Del på    

Gaviria mistet trøya etter veltimet angrep fra konkurrent.

(procycling.no): Det ble angrepsfest både underveis og mot slutten av den andre etappen av Vuelta a San Juan i Argentina.

Fernando Gaviria startet dagen i den hvite ledertrøya, men Quick Step hadde samtidig varslet at de hadde andre ryttere å tenke på i sammendraget under det ukelange rittet.

Etappen inneholdt flere kategoriserte stigninger og underveis tok SEP de San Juan ansvar for å kjøre inn et opprinnelig firemannsbrudd, som mistet kontakten med Gerhardo Tavani etter at han punkterte.

Til slutt var det kun Carlos Alzate (UnitedHealthcare) og Jesus Prado (Canel´s Specialized) som satt igjen der framme. Duoen ble kjørt inn av SEP de San Juan 25 kilometer unna streken.

Quick Step kjørte inn ny gruppe

En ny gruppe på seks mann, som blant annet inneholdt Jelle Wallays (Lotto-Soudal) angrep, men Gavirias egne lagkamerater hjalp til å samle feltet på nytt 10 kilometer senere.

Det førte igjen til at det gikk nye angrep. De kategoriserte stigningene var unnagjort, men det steg jevnt opp til demningen som skulle passeres for aller siste gang.

Her sendte Quick Step blant annet ut Jhonathan Narvaez, som igjen førte til at Rafal Majka angrep. Tiesj Benoot var nestemann som gikk til, og Lotto-Soudal-kapteinen slet seg løs sammen med Ricardo Escuela og Roman Villalobos.

Medvind spilte avgjørende rolle

Hjulpet av medvind inn mot mål, og takket være en lang føring av Benoot i front – maktet gruppa akkurat å holde unna for hovedfeltet på vei inn til Peri Lago Punta Negra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY MANN I LEDELSEN: Roman Villalobos kunne juble for etappeseier og sammenlagtledelse under Vuelta a San Juan. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

I spurten var det costaricaneren Villalobos som hadde mest å fare med. Han tok samtidig over ledertrøya, og har nå fire sekunder tilbake til Escuela og ytterligere to til Benoot.

– Jeg fortalte lagkameratene mine før etappen at jeg ønsket å gå for seieren i dag. Vi visste at var nødt til å ha våre menn langt framme i feltet, men jeg visste at jeg med min erfaring kunne avgjøre dette, uttalte Villalobos under pressekonferansen ifølge cyclingnews.com.

Quick Step har ingen grunn til å være fornøyd med tirsdagens etappe. Fremdeles ligger Gaviria på fjerdeplass sammenlagt – åtte sekunder bak sammenlagtlederen fra Costa Rica.

Tagget med: , , , ,

Les også disse