Prøv Procycling Pluss idag

OMKOM: Bjorg Lambrecht omkom tragisk på den tredje etappen i Tour de Pologne. Her før start på den andre etappen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Nøytraliserer etappe etter Lambrechts dødsfall

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.08.19 01:10

Del på    

Etappen kortes også ned og øvrige arrangementer avlyses.

(procycling.no): Det ble klart i en pressemelding sendt ut natt til tirsdag.

Det var etter 48 kilometer på den tredje etappen Bjorg Lambrecht veltet og påførte seg skader som gjorde at han på tragisk vis omkom, kun 22 år gammel.

– Rittarrangøren, juryen og sykkellagene har bestemt at den fjerde etappen i Tour de Pologne nøytraliseres for å vise respekt for Bjorg, skriver arrangøren i pressemeldingen. 

Etappen går fra Jaworzno til Kocierz og man vil kun kjøre den avsluttende runden én gang, slik at etappens totale lengde blir 133,7 kilometer. Opprinnelig skulle rytterne kjørt 173,3 kilometer.

Alle videre avgjørelser knyttet til etappen vil bli kommunisert sammen med Lotto Soudal, opplyser arrangøren.

Les også: Sykkelverden i sorg etter tragisk dødsfall

Arrangementer i forbindelse med rittet er også avlyst for dagen på grunn av Lambrechts tragiske dødsfall.

– Vi er alle veldig preget av denne tragedien. Ord kan ikke beskrive følelsene vi alle føler nå. Jeg er sammen i smerte med Bjorgs familie, hans lag og alle medlemmer av sykkelsamfunnet. Samtidig vil jeg gjenta vår fulle støtte. Bjorg Lambrecht vil for alltid levere videre i våre minner som en eksepsjonell syklist og en strålende mann, sier rittdirektør Czeslaw Lang,

Tagget med: , ,

Les også disse