KRISTOFF I SPISS: Alexander Kristoff har stort sett vært den norske kapteinen i mesterskap de siste årene og vil få en lignende rolle i Yorkshire. Her er han sammen med det norske laget i EM, hvor Kristoff og Sven Erik Bystrøm er de eneste som også skal kjøre VM. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Slik blir det norske VM-laget

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.09.19 12:19

Del på    

Tre UAE-ryttere på herrelaget. Sjekk alle klassene her!

OSLO (procycling.no): Som alltid var det knyttet spenning til hvilke ryttere som skal representere Norge i høstens VM i Yorkshire.

Tirsdag ble uttaket offentliggjort på Tommeks Vélo i Oslo, og for herrene er det Alexander Kristoff, Amund Grøndahl Jansen, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Carl Fredrik Hagen og Vegard Stake Laengen som skal sykle seniorenes fellesstart den 29. september.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fellesstartene til damene kjøres dagen før og der hadde Norge en tilgjengelig kvote på fem ryttere. Norges Cykleforbund har valgt å sende Susanne Andersen, Stine Borgli, Vita Heine, Katrine Aalerud og Ingvild Gåskjenn til mesterskapet.

Heine og Aalerud skal også kjøre den individuelle tempoen. Norge stiller ikke med noen ryttere på tempoen for herrer senior.

Foss og Knotten kjører U23-tempoen

I U23-klassen stiller Norge med store deler av laget som kjørte Tour de l’Avenir. Tobias Foss, Torjus Sleen, Idar Andersen, Martin Bugge Urianstad og Ludvik Aspelund Holstad er alle med fra laget i Frankrike, mens Jonas Iversby Hvideberg erstatter Søren Wærenskjold fra laget som kjørte Tour de l’Avenir.

Foss stiller også på tempoen, hvor han får med seg Iver Knotten.

For herrer junior stiller Norge med Fredrik Finnesand, Tord Gudmestad, Sakarias Løland, Johannes Staune-Mittet og Vegard Stokke. Finnesand og Staune-Mittet kjører tempoen.

For kvinner junior stiller Norge med Silje Mathisen, Elise Marie Olsen og Anne Dorthe Ysland. Den siste plassen står mellom Rikke Enstad og Natalie Midtsveen. På tempoen stiller Norge med Tuva Byberg og Ysland.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse