Prøv Procycling Pluss idag

FORTSETTER SUKSESSEN: Norges juniorgutter, her fra et ritt tidligere i vår. FOTO: Norges Cykleforbund

Norske juniorer med historisk seier i Fredsrittet

Erik Rustad Markussen
Tips meg
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.05.17 13:26

Del på    

Norsk dobbeltseier til Andersen og Leknessund i Tsjekkia.

(procycling.no): Etter å ha vunnet to etapper kunne det norske juniorlandslaget i dag juble for første- og andreplass i sammendraget, samt seier i lagkonkurransen i det tsjekkiske Fredsrittet (Course de la Paix).

Til slutt var det Idar Andersen fra Gauldal SK som stod igjen som vinneren i Nations Cup-rittet. Etter å ha gått i brudd på den første etappen gikk han solo på de siste kilometerne og holdt helt inn.

– Det var en mye større lagpresentasjon enn enkeltmannsprestasjon av meg. Utrolig bra innsats av hele laget. Jeg hadde ikke klart dette uten så solide lagkamerater, sier Andersen i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.

– Det er helt utrolig

Den påfølgende dagen fortsatte Andreas Leknessund fra Ringerike SK lagkameratens fantastiske kjøring og tok en overlegen seier. Andersen kjørte også godt, men falt ned til andreplass i sammendraget.

På kongeetappen dagen etter var imidlertid 18-åringen fra Melhus tilbake i ledelsen i rittet. God kjøring fra de unge nordmennene førte landslaget tilbake i rittledelsen. I tillegg hoppet Leknessund opp på andreplass i sammendraget.

På søndagens siste etappe handlet alt om å forsvare ledelsen. De norske juniorene holdt seg samlet i front av hovedfeltet og kontrollerte. Til slutt endte etappen i massespurt og dobbeltseieren var et faktum.

– Det har vært en fantastisk laginnsats og utrolige enkeltmannsprestasjoner. Idar Anderen som griper muligheten på 1. etappe og klarer å holde trøkket gjennom hele rittet. Andreas Leknessund med sin supersterke seier på tempoen. Laget jobba veldig godt sammen og skal ha sin del av æren. Vi har prøvd i mange år å være på pallen i dette rittet, og når vi klarer det får vi dobbeltseier. Det er helt utrolig og viser at det jobbes veldig godt rundt om i sykkel-Norge, sier landslagsleder Kai Lexberg.

Prestisjefylt ritt

Fredsrittet er et av de mest prestisjefylte rittene på den internasjonale juniorkalenderen, og for første gang i historien leder det norske landslaget nå Nations Cupen for juniorer sammenlagt.

Flere av rittets tidligere vinnere har vist seg gode nok til å ta steget ut i proffenes rekker. I 2013 vant danske Mads Pedersen Fredsrittet. Tre år senere ble han signert av Trek-Segafredo. I 2011 tok Magnus Cort Nielsen sammenlagtseieren. Nielsen sykler idag for ORICA-Scott. Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Simon Yates (ORICA Scott) og Danny van Poppel (Team Sky) er andre som har markert seg i rittet.

Tagget med: , ,

Les også disse