- HELSA HAR FOKUS: Truls Korsæth har vært ute av drift lenge, og vet ikke hvor lenge det vil vedvare. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Norsk proff har ikke syklet ritt på 96 dager

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.08.18 10:24

Del på    

– Helsa er hovedfokus.

(procycling.no): Etter at Truls Korsæth sto av dag tre av Tour de Yorkshire, har det vært urovekkende stille rundt Astana-proffen.

Det siste vi hørte fra ham var da han droppet NM i Sandefjord, og heller reiste på treningsleir til Baskerland.

Les også: Får positive signaler om kontraktsforlengelse

Da nevnte 24-åringen at sommeren trolig ville inneholde et opplegg som minnet om 2017-sesongen. Da var han i aksjon under Østerrike rundt og Danmark rundt, i tillegg til EM i Herning.

Men dager og uker har gått, og Korsæth har fremdeles ikke vært i aksjon med startnummer på ryggen for Astana Pro Team.

Uaktuell til EM

I slutten av juli kom uttaket til EM i Glasgow. Det var ikke uventet at hans navn ikke figurerte på den lista, men under normale omstendigheter hadde lillehamringen kledd en hjelperytterrolle rundt Alexander Kristoff i mesterskapet.

– Jeg har vært i dialog med landslagsledelsen, og vi ble tidlig enige om at det ikke var aktuelt, sier Korsæth til procyling.no.

– Da vi snakket med deg sist fortalte du om virusliknende symptomer i etterkant av Tour de Yorkshire; er det fremdeles det samme problemet som holder deg utenfor konkurranse?

– Jeg dro ned til Baskerland i slutten av juni og trente der i en ukes tid. Det gikk greit, men det har vært litt opp og ned siden. Jeg har hanglet litt. Den siste uka har jeg slitt litt med luftveisproblemer. Det har vært en ustabil periode i forhold til treningsvolum. Jeg har hovefokus på helsa nå, og et mål om å komme skikkelig i slag igjen. Som toppidrettsutøver er det komplekse saker og mange parameter som slår ut, men jeg får veldig god oppfølging både fra Astana og Olympiatoppen, utdyper Korsæth.

«Virusliknende symptomer»

I samtaler med leger ved Olympiatoppen har han diskutert hvordan man best beskriver helsesituasjonen hans akkurat nå. «Virus» eller «virusliknende symptomer» er ord som går igjen i en periode der kroppen helt enkelt ikke spiller på lag, og responderer dårlig på tung trening.

Da blir det også vrient å klargjøre seg for et liv i WorldTouren.

Uten sammenlikning for øvrig har også utøvere som Sondre Holst Enger, Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug slitt med virusproblematikk tidligere.

Det man vet er at det er vanskelig å sette en tidsfrist for når man er tilbake på sykkelen igjen.

– Jeg kan ikke si så mye om prognosene mine her og nå, og jeg vet ikke helt når jeg er tilbake i konkurranse, sier Korsæth.

– Har ikke lyst til å tenke for mye på det

Han er på utgående kontrakt hos sin kasakhstanske arbeidsgiver. I juni fortalte han procycling.no at signalene om en forlengelse var positive.

Med dagens uavklarte helsestasjon er ikke nordmannen rytteren det er mest presserende å få til å signere. Derfor er også kontraktsdiskusjonene lagt på is inntil videre.

– Jeg har ikke lyst til å tenke altfor mye på det nå. Det har litt å gjøre med situasjonen jeg står i. Jeg tar det litt som det kommer. Det viktigste nå er at jeg kommer meg opp og gå på alle måter, avslutter Korsæth.