KVALITETSSIKRING: Tour de l'Avenir er viktig for Tobias Foss denne sesongen. For å komme dit må Norge stille til start i NationsCupen

KLAR TIL DYST: Tobias Foss ble nummer 7 under fjorårets Tour de l'Avenir og håper nok å plassere seg enda høyere opp på sammenlagtlista denne gangen.

Norges lag til Tour de l’Avenir er klart

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.08.18 10:37

Del på    

Wærsted ikke med etter treningsulykke.

(procycling.no): Syver Wærsted var tiltenkt én av Norges seks plasser til Tour de l’Avenir, men det funker dårlig å sykle med armbrudd og kneskade.

Les mer om Wærsteds skade her!

Til etapperittet, som nå arrangeres over hele ti dager, er følgende ryttere tatt ut:

Andreas Leknessund, Tobias Foss, Torjus Sleen, Lars Saugstad, Håkon Lunder Aalrust og Rasmus Tiller. Fire av disse er knyttet til Uno-X Development Team, de to siste fra henholdsvis Team Coop og Joker-Icopal.

I tillegg til Wærsted, har rytterne stort sett utgjort kjernen i forbundets U23-satsing denne sesongen.

– Tour de l’Avenir er et av de viktigste rittene for U23 landslaget gjennom sesongen, og en arena der mange av de store profflagene også følger med på. Vi har satt sammen et lag som kan vinne enkeltetapper og som kan kjempe om en fremskutt plassering sammenlagt. Laget består av de som har prestert best så langt i år i form av resultater, kjørestyrke og jobb inn mot laget, sier sportssjef Hans Falk.

2018-utgaven av rittet starter i Bretagne med et par tøffe, småkuperte etapper. På dag fire venter en flat lagtempo i Orléans, før feltet inntar Alpene i rittets avgjørende fase. Her venter blant annet en svært tøff etappe mot Val d’Isere, der rytterne skal over tre førstekategorier.

Etappen avsluttes med 11,4 kilometer á 4,2 prosent opp til det kjente vintersportsstedet.

PS: I fjor ble Tobias Foss beste nordmann i sammendraget med sin 7.-plass. Egan Bernal vant rittet foran Bjorg Lambrecht og Niklas Eg.