MISTER LEDELSEN: Sakarias Løland vant den første etappen og kunne ikle seg den gule ledertrøyen, men mistet den på dag to av rittet. FOTO: Saarland Trofeo

Nordmann i gul trøye

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.06.19 12:50

Del på    

Sakarias Løland åpnet Saarland Trofeo på best mulig vis.

(procycling.no): Juniorlandslaget er på plass i Tyskland for å forsvare seieren under LVM Saarland Trofeo. I fjor reiste nemlig Søren Wærenskjold hjem med seieren herfra, mens Ludvig Fischer Aasheim ble nummer tre.

Ved denne anledningen er det norske laget anført av blant andre Tord Gudmestad, Vegard Stokke og Sakarias Løland.

Rogalendingen gampet i vei i brudd i starten av den 113 kilometer lange etappen. Seksmannsbruddet hans ble etter hvert kjørt inn. Det åpnet for nye angrep. Seks nye ryttere slet seg løs og disse fikk selskap av like mange, slik at 12 mann satt igjen i finalen av rittet.

Norge fikk plassert både Løland og Stokke der framme, og bak ble ikke jakten på rømlingene godt nok koordinert. Det endte dermed i samlet spurt mellom de to utbryterne i Erfweiler-Ehlingen og her var Løland i en klasse for seg.

17-åringen vant tidligere denne sesongen spurten i hovedfeltet da han ble femtemann under Gent-Wevelgem.

Etter å ha spurtslått Marco Brenner (Tyskland) og Edvin Lovidius (Sverige) i kampen om etappeseieren, skal Norge altså ut og forsvare trøya under dagens småkuperte affære over 111 kilometer mellom Neunkirchen og Münchwies.

PS: Oskar Myrestøl Johansson var også representert i brudd i en kort periode på 1. etappe. De øvrige norske deltakerne er Marcus Korsnes og Thomas Sundlisæter.

Tagget med: , , ,

Les også disse