Prøv Procycling Pluss idag

PÅ OFFENSIVEN: Lars Petter Nordhaug smelte til med en frisk angrep på første etappe av Tour of Norway. Nordmannen endte til slutt på fjerdeplass. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Nordhaug: – Det var skummelt

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 21.05.14 20:15

Del på    

Såpeglatte veier ventet syklistene inn mot mål i Larvik.

LARVIK (procycling.no): Larvik og Tour of Norway-arrangøren var ikke helt heldig med været på den første etappen av rittet.

Det regnet nemlig store deler av andre halvdel av etappen. Det, sammen med en god del svinger mot slutten, gjorde de siste kilometerne av rittet risikable.

– De siste kilometerne var det veldig glatt på veien. Vi måtte prøve å komme så langt frem som mulig, og klarte det bra. Jeg er veldig glad jeg ikke gikk ned i en velt der, sier Nordhaug til P4 og procycling.no etter målgang.

– Var det skummelt?

– Ja, jeg sladdet med bakhjulet flere gagner. Det var skikkelig nære. Jeg er fornøyd med at jeg kom forholdsvis greit frem i spurten. Jeg vet jeg ikke slår Alexander og de andre der uansett, sier Nordhaug som kapret en 4.plass.

Ikke perfekt
Inn i den siste avgjørende bakken, gjorde dog Belkin-rytteren er forsøk på å komme seg løs. Men det var ikke tøft nok for at nordmannen skulle få en god nok luke.

– Jeg prøvde meg litt. Bakken er litt fort kort til å komme ordentlig av gårde, så jeg fikk bare fem meter. Da bestemte jeg meg for å roe ned, for ellers hadde det bare blitt som et opptrekk for de andre. Da kunne jeg også fått hammern, og tapt tid hvis det ble noen sprekker.

For Alexander Kristoff ble det en god dag, men også Katjusja-spurteren merket at det var vått på veien mot slutten.

– Jeg var kanskje litt redd i nedoverbakkene på slutten og tapte noen plasseringer, sa Kristoff til pressen etter rittet.

– I den siste svingen var jeg ikke i en perfekt posisjon, men i en OK.

Lars Petter Nordhaug sa allerede før start på den første etappen at det viktigste var å ikke tape tid. For i år er det sammendraget som hovedsakelig teller for Belkin-rytteren.

Foregående år har Nordhaug slitt mye med allergi på denne tiden, men han tror ikke det skal være noe problem i år.

Går for sammendraget
De to første etappene brukes bare til å unngå tidstap, for det er de tre siste som virkelig blir avgjørende for Nordhaug.

– Formen føles grei den. Jeg håper jeg kan være med å kjempe helt i teten. De tre siste etappene er tøffe, så de blir veldig viktige.

Hvem som blir hans tøffeste konkurrenter i sammendraget, er han imidlertid ikke helt sikker på.

– Jeg har ikke sett så nøye på startlisten. Det er sikkert mange som er bra, sier Nordhaug til procycling.no.

Belkin stiller med et meget godt lag i Tour of Norway, med blant annet Bauke Mollema. Til tross for det er Nordhaug i utgangspunktet kaptein for det nederlandske laget. Håpet er å overta Tour of Norway-tronen fra Edvald Boasson Hagen.

Tagget med:

Les også disse