VINNER HAN IGJEN? Vincenzo Nibali gikk til topps i fjorårets Giro d'Italia. I år skal han jakte på nok en sammenlagttriumf. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Nibali satser alt på Giro d’Italia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 24.11.16 18:38

Del på    

Vil sette sitt preg på den 100. utgaven.

(procycling.no): Vincenzo Nibali er den selvsagte kaptein på nyoppstartede Bahrain-Merida. Foreløpig har det vært ukjent hvilken Grand Tour italieneren velger seg ut, men i et intervju med Sudpresse tar han bladet fra munnen, og avslører neste sesongs hovedmål.

– Den 100.utgaven av giroen blir mitt hovedmål neste sesong. Det er en spesiell utgave, jeg er regjerende mester, og i tillegg går rittet gjennom hjemmeregionen min, forteller 32-åringen til den belgiske avisen. 

Det italienske treukersrittet åpner med tre etapper i Sardinia neste år, før det er to etapper på Sicilia, øyen Nibali er fra. Der er det attpåtil fjellavslutning, med målgang ved vulkanen Etna.

Når Nibali nå melder sin ankomst, føyer han seg inn i rekken av stjerner som satser mot jubileumsutgaven. Tidligere har Esteban Chavez, Mikel Landa, Rafael Majka, Steven Kruijswijk og Fabio Aru bekrefetet at også de kjører vårens vakreste eventyr.

Ser an Tour de France
Selv om mange ønsker å se Nibali i konkurranse med Chris Froome, Nairo Quintana og Richie Porte i Tour de France, er ikke det noe italieneren tenker særlig på ennå. Vinneren av 2014-utgaven fokuserer nå fullt og helt på sin hjemlige Grand Tour, men utelukker ikke å sette sitt preg på touren i tillegg. Først og fremst er det vårsesongen som er planlagt.

– Angående Tour de France, så får vi se etter giroen. Alt er ikke i boks ennå, men jeg starter sesongen i januar med det nye Tour de San Juan i Argentina. Deretter går jeg til Abu Dhabi, før jeg sykler Tirreno-Adriatico.

Når Haien fra Messina blir spurt om hvordan han er fornøyd med årets sesong, er han både fornøyd og skuffet. Etter at Steven Kruijswijk veltet ut av giroen, hadde Nibali en suveren avslutningshelg av rittet. Men i de olympiske leker i Rio, var det italieneres tur til å gå i asfalten.

– Jeg har et ambivalent blikk på 2016, faktisk. På en side var den veldig bra, men på den andre siden ikke. Jeg satte meg to store mål med OL og Giro d’Italia. Det første målet klarte jeg, det andre… Nesten. Det var en god sesong frem til jeg brakk kragebeinet i Rio, men det er bak meg nå. Alt er vel nå. Jeg trener uten å tenke på det.

Tagget med: , , ,

Les også disse