SKUFFET: Sky tok kontroll, men sviktet i Poggio. Foto; Tim de Waele/Getty Images

– Da Nibali gikk, sovnet vi

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 18.03.18 09:51

Del på    

Kwiatkowski skuffet etter Sanremo-nederlag.

(procycling.no): Team Sky kjørte utelukkende for den regjerende seierherre under lørdagens Milano-Sanremo, Michal Kwiatkowski.

De kontrollerte opp Cipressa, men mistet litt grepet om feltet på vei inn mot rittets siste bakke, Poggio. Der var de ikke i posisjon da Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) fulgte angrepet til den latviske mester, Krists Neilands fra Israel Cycling Academy.

Haien fra Messina distanserte latvieren og bega seg ut på en soloreise av dimensjoner. Ned fra Poggio er det få som matcher italieneren, og imponerende nok holdt han unna i motvinden inn mot målstreken.

Fjorårsvinneren Kwiatkowski var egentlig aldri i nærheten av å sette sitt preg på finalen. Polakken spurtet inn til en ellevteplass.

Angrep to ganger

– Vi var foran på Cipressa og i Poggio, men da Nibali gikk, sovnet vi litt. Omtrent hele feltet lot ham gå, og han fikk 15-20 sekunder, sier Kwiatkowski til cyclingnews.com.

– Det overrasket meg kanskje ikke, men jeg var overrasket over at ingen spurtlag gjorde noe. De stoppet bare. Jeg trodde de kom til å kjøre jevnt uten å sakke ned eller noen voldsomme akselerasjoner.

DET AVGJØRENDE ØYEBLIKKET: VIncenzo Nibali distanser Krists Neilands opp Poggio. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kwiatkowski prøvde å angripe fra feltet på Poggio, men maktet ikke å komme avgårde. Dog så resten av feltet på den tidligere verdensmesteren og Peter Sagan. Det ble dermed vanskelig for dem å kjøre fra, spesielt i motvinden opp Poggio.

– Jeg angrep to ganger – jeg vet ikke om det var på kamera – da vi startet på den første delen, men jeg ble markert av Sagan med en gang. Jeg følte det var mye motvind, og jeg kom meg ingen steder på det tidspunkt. Vi hadde bare to ryttere der, men det var mange andre lag med mer enn to. Hva kan vi gjøre? Det er et vanskelig ritt å kjøre når du ikke har en spurter med, analyserer Sky-rytteren.

– Følte meg bra hele rittet

Ned fra Poggio tok Matteo Trentin (Michelton-Scott) opp jakten på den italienske stjernerytteren. Trentin lykkes ikke med å hente sin landsmann på egenhånd.

Bak var det Trentins lagkamerat, Caleb Ewan, som var den klart raskeste i spurten. I spurten var også Kwiatkowski, men han var sjanseløs på seieren.

– Nibali hadde et godt forsprang, og jeg trodde spurtlagene skulle ta ham igjen. Jeg satt igjen med en sjanse i spurten, men ikke sjansen til å vinne.

– Jeg følte meg bra hele rittet. Det var fantastisk å ta ansvaret, vi gjorde det bra. Vi var foran på de riktige øyeblikkene, men det er vanskelig å være med i gamet i Sanremo. Du trenger litt flaks og virkelig føle bevegelsene, hvordan feltet kommer til å agere. Nibali var den beste i dag, men jeg forventet mer fra meg selv. Det er synd.

 

 

Tagget med: ,

Les også disse