PODIET: Fra venstre: Mikkel Bjerg, Johan Price-Pejtersen og Stefan Bissegger. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Dobbelt dansk på U23-tempoen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.19 14:05

Del på    

Men det var ikke verdensmesteren som vant.

(procycling.no): Nærmest som forventet ble det dansk gull på tempoen i herrenes U23-klasse i EM.

Det var dog ikke den dobbelte verdensmesteren Mikkel Bjerg som vant, men landsmannen Johan Price-Pejtersen.

20-åringen hadde kun sekundet ned til Iver Johan Knotten halvveis, men i motvinden inn mot mål fikk nordmannen det tøft og endte 21 sekunder bak. Dermed var det nevnte Bjerg som tok sølvet, elleve sekunder bak landsmannen.

– Jeg har hatt dette som et mål siden VM i fjor, så det er helt utrolig at det gikk og at det endte med en førsteplass, sier vinneren i et intervju vist på Eurosport Player.

Knotten så ut til å kunne ta bronsen, men en god avslutning fra Stefan Bissegger som nest siste startende gjorde at det ble en ny norsk fjerdeplass i Alkmaar.

Andreas Leknessund kjørte inn til femteplass, 30 sekunder bak Price-Pejtersen.

Leknessund tok en tidlig ledelse

Andreas Leknessund var først ut av de to norske deltagerne og han var også den første av de virkelige medaljekandidatene som startet på den 22,4 kilometer lange tempoen.

Det viste han også ved å ta ledelsen ved første passeringspunkt og senere også i mål.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Uno-X-rytteren klokket inn på 26:23, men allerede syv startnummer bak ham kom en danske i en rasende fart. Johan Price-Pejtersen vant tempoen i det danske U23-mesterskapet foran U23-verdensmester Mikkel Bjerg og var for mange den største favoritten til å vinne torsdagens EM-tempo. 

Ved passering halvveis var han 21 sekunder foran Leknessund og der hvor nordmannen kjørte raskere enn de øvrige konkurrentene inn mot mål, var Price-Pejtersen enda raskere og var 30 sekunder foran Leknessund i mål.

Knotten utfordret Price-Pejtersen

Ute ved passeringspunktet ventet man igjen på den neste gruppen favoritter. Iver Johan Knotten var først av de og nordmannen kjørte meget sterkt i første halvdel. Ved passering var han kun ett sekund bak Price-Pejtersen og meldte seg virkelig på i medaljekampen.

Nordmannen var også den eneste som klarte å komme seg innenfor ti sekunder av dansken ute ved passeringen og dermed lå det an til at han kjempet om seieren da han kom mot mål.

Han klarte ikke å holde det samme trøkket hele veien inn mot mål, men han kjørte inn til en andreplass, 21 sekunder bak den danske gullvinneren. Til slutt ble han skjøvet ut av podiet og endte på en fjerdeplass.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse