HARDT SKADET: Edo Maas (nummer to fra høyre) kolliderte med en bil under Piccolo Lombardia. FOTO: Mark Van Hecke/Getty Images

Nederlandsk talent hardt skadet

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.10.19 21:48

Del på    

Kolliderte med bil under Piccolo Lombardia.

(procycling.no): Under søndagens U23-klassiker Il Piccolo Lombardia gikk det galt for Development Team Sunweb-rytteren Edo Maas. På vei ned fra den tøffe stigningen Madonna del Ghisallo kolliderte nederlenderen med en bil som hadde havnet inn i løypen.

Han ble flydd til sykehuset i Milano, hvor det ble påvist bruddskader i nakken, ryggen og ansiktet. 19-åringen er for øyeblikket kraftig bedøvet, men livet skal ikke stå i fare og han er sammen med familie og kjæreste.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den franske rytteren Edouard Bonnefoix var vitne til kollisjonen og skrev følgende på sin Twitter-konto:

– Jeg var med ham og jaktet en gruppe i utforkjøringen. En bil kom fra høyre side og krysset veien. Jeg vet ikke hvorda ndet var mulig. Jeg tror sjåføren var på vei ut fra huset sitt og ikke så oss. Det var en fryktelig ulykke i rundt 70 kilometer i timen.

– Det var bare to av oss, så jeg tror kanskje det bare var et par tilskuere som var vitner. Jeg unngikk bilen i siste øyeblikk og vi kom ut av en sving, så jeg forsto ikke helt situasjonen. Jeg sender mitt mot og mine tanker til Edo, og håper han er raskt tilbake.

Torjus Sleen ble beste nordmann i rittet, med en solid 7. plass.

Tagget med: ,

Les også disse