Edo Maas. Foto: Team Sunweb/Oscar Timmers

Nå har Maas tatt sin første steg igjen takket være et ytre skjelett

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.01.20 18:17

Del på    

Nederlenderen ble lam i beina etter at en bil kom inn i løypa under Piccolo Lombardia i fjor.

(procycling.no): 19-åringen hadde et par uker tidligere fullført Tour of Slovakia, hvor han kjørte mot blant andre Alexander Kristoff, Elia Viviani, Stefan Küng, Bob Jungels og Arnaud Démare, før han deltok i Il Piccolo Lombardia i starten av oktober.

Maas var da ved slutten av hans første sesong i utviklingslaget til Team Sunweb, samme lag som Vegard Stokke skal kjøre for i 2020.

Det var i utforkjøringen ned fra Madonna del Ghisallo han var uheldig og krasjet inn i en bil som krysset veien. Maas ble umiddelbart fraktet til sykehus i Milano, hvor han gjennomgikk flere operasjoner, men et par dager senere kom beskjeden fra Team Sunweb om at han hadde pådratt seg brudd i ryggen og i nakken, hvorav bruddene i ryggen hadde gjort at han hadde blitt lam i beina.

Beskjeden var videre at det var usannsynlig at han ville få funksjonaliteten i beina tilbake.

Like før jul la han ut et innlegg på Instagram, hvor han takket for all støtten i etterkant av ulykken og la ved et bilde av seg under en øvelse i forbindelse med rehabiliteringen.

Mandag la han ut et nytt innlegg på Instagram. Selv om han ikke kan gå for egen maskin, fikk vi der se at han igjen kunne ta noen steg, takket være et såkalt «exoskeleton» – et ytre skjelett. Teknologien gjør det mulig for personer med nedsatt funksjonalitet å kunne stå, gå og reise seg opp og ned.

Selvironisk tagget han også Usain Bolt, verdensrekordholderen på 100 og 200 meter, i innlegget, hvor det har strømmet inn med oppløftende kommentarer til 19-åringen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

@usainbolt

Et innlegg delt av EDO MAAS (@edo.maas)

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse