FOLKEHELT: Det var en stor folkemengde tilstede for å feire Geraint Thomas i Cardiff. Foto: Ben STANSALL / AFP

Nærmer seg ny kontrakt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.08.18 11:45

Del på    

Tour de France-vinneren ser ut til å bli værende i Team Sky.

Med seier i sommerens Tour de France, er det så definitivt Geraint Thomas som sitter med de beste kortene rundt et forhandlingsbord i disse dager. 32-åringen mottok tidligere denne uken hyllest fra folket i hjembyen Cardiff og nå ser det også ut til at fremtiden hans er sikret.

Thomas er på en utgående kontrakt og har tiltrukket seg flere tilbud. Sammenslåingen av BMC og CCC bekreftet tidligere denne uken at de har gitt et tilbud til waliseren.

– Vi venter på et svar. Hvis det går, så okey. Tilbudet vårt er gitt og om han sier ja, så er det veldig fint og vi kan fremdeles hente inn to-tre ryttere som kan hjelpe ham i etapperittene, sa sportsdirektør Piotr Wadecki til Cyclingnews.com.

– Det er mange veldige gode lag der ute. Jeg ønsket å høre hva de hadde å si og det var fint å ha mange gode tilbud, men nå blir forhåpentligvis ting klart i løpet av de neste dagene, sa Thomas selv til The Telegraph i Cardiff.

Og da er det Team Sky som virker til å bli laget hans også for neste sesong.

– Jeg vet at de (Team Sky) hadde et stort møte i dag (torsdag). Jeg er åpenbart veldig fornøyd her. Jeg er trygg på at vi vil få noe klart i løpet av de neste dagene. Vi er veldig nærme og jeg er fornøyd med hvor jeg er. Det virker til å fungere bra for tiden, så jeg tror vi vil ha det klart i nær fremtid, sa Thomas til BBC.

Årslønn på over 35 millioner

Med seier i både Tour de France og Critérium du Dauphiné denne sesongen, er ikke underskriften til Thomas billig for Team Sky og Dave Brailsford. Chris Froome skal ifølge rapportene ha en lønn på rundt fire millioner pund (42,7 millioner norske kroner) og ifølge The Telegraph vil Thomas’ nye avtale bringe ham opp mot nivået til lagkameraten.

Den britiske avisen skriver at det er ventet at den nye kontrakten vil gi Thomas en årslønn på 3,5 millioner pund (37,4 millioner norske kroner).

Thomas har vært i laget siden oppstarten i 2010 og det er også noe han trekker fram som en grunn til å fortsette karrieren i Team Sky.

– Jeg er fornøyd med laget og vi jobber godt sammen. Jeg har vokst inne i Sky-systemet og jeg har kjent folk som Dave Brailsford siden jeg var 17. Uten dem ville jeg ikke vært der jeg er i dag.

Videre denne sesongen vil Thomas sykle Tour of Britain og han holder også døren åpen for deltakelse i VM, i det som er en løype som passer ham meget bra, om han er i god nok form til å kunne kjempe i toppen.

Tagget med: ,

Les også disse