Prøv Procycling Pluss idag

UTE: Det melder både La Gazzetta og cyclingnews.com. FOTO: Team Ineos

Nye undersøkelser avslørte bekkenbrudd

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.10.20 10:39

Del på    

Geraint Thomas trekker seg fra Giro d’Italia.

(procycling.no): Størst spenning uten for bussen til Team Ineos før starten av den 4. etappen av Giro d’Italia, var det knyttet til om Geraint Thomas kom til å fortsette rittet eller ikke.

procycling.no (+): Britisk krise opp Etna

Waliseren veltet stygt på vei ut til den offisielle starten av etappe 3. Han klarte ikke å følge konkurrentene oppover mot Etna, og tapte over 10 minutter i sammendraget.

I etterkant ble det tatt røntgenbilder av 33-åringen og det ble ikke funnet brudd. Ineos-laget varselt samtidig at de ville undersøke den tidligere Tour de France-vinneren på nytt foran tirsdagens etappe i Catania. Samtidig melder både La Gazzetta dello Sport og cyclingnews.com at briten ikke fortsetter etter nye undersøkelser.

Cyclingnews.com skriver at sykkelen hans ble satt opp utenfor bussen som vanlig, men at laget senere bekreftet at han ikke ville starte etappen.

Litt senere kom den endelige bekreftelsen fra Ineos-laget. Det viser seg at ytterligere undersøkelser avdekket et mindre brudd i bekkenet hans.

– For å være på den sikre siden, tar vi ham ut av rittet ettersom dette er en skade som kunne ha forverret seg, sier Phil Riley, lege i Ineos-laget.

Thomas uttaler at han var fast bestemt på å bli værende for å hjelpe lagkameratene sine videre i rittet.

– Dette er så frustrerende. Jeg har lagt ned så mye arbeid for dette. Jeg gjorde alt jeg kunne, og følte at jeg var i minst like god form, og kanskje bedre, enn da jeg vant Tour de France, sier Thomas.

Tagget med: , ,

Les også disse