FLYT: Joker Icopal strutter av selvtillit foran Tour de Bretagne. FOTO: Team Joker-Icopal

– Nå er vi skikkelig på gang

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 24.04.18 19:23

Del på    

Joker Icopal i flytsonen før Tour de Bretagne.

(procycling.no): Tour de Bretagne starter onsdag, og syvdagersrittet er blant vårens høydepunkter på rittkalenderen for to av de norske kontinentallagene, Joker Icopal og Team Coop.

I fjor plasserte Joker to ryttere topp syv, da Anders Skaarseth og Kristoffer Skjerping tok henholdsvis andre- og syvendeplass sammenlagt. I år er ikke Skaarseth (Uno-X Development Team) til start, men Skjerping blir igjen å se i Bretagne.

I tillegg til den tidligere Cannondale-proffen, stiller Joker med norgesmester Rasmus Fossum Tiller, Markus Hoelgaard, Herman Dahl, Henrik Evensen og Ole Forfang.

For vestlandslaget Coop kjører formsterke Trond Håkon Trondsen, Øivind Lukkedal, Fredrik Ludvigsson, Jon Anders Bekken, Krister Hagen og Håkon Lunder Aalrust.

– Beinhard kamp

I Bretagne venter et tøft terreng for rytterne, men de lengste stigningene uteblir.

– Man vet aldri, men slik jeg leser det, er de første etappene på papiret de letteste. Det er aldri de lange bakkene, men det er mange bratte bakker, og de kommer på rekke og rad. Det er lokale, avsluttende runder hver dag, og det pleier å være slik at finalen er i gang når man er i gang med rundene, sier sportsdirektør i Joker Icopal, Adrian Gjølberg, til procycling.no.

Også sportsdirektør i Coop, Magnus Børresen, venter seg et hardt og vanskelig ritt.

– Det blir beinhard kamp om etappeseirene og naturligvis sammendraget. Nivået er høyt i disse franske rittene. Det har vi selv sett i både Tour de Normandie og Tour du Loir et Cher tidligere i år. Samtidig har vi bevist at vi kan være med helt fremme, så hvis vi jobber sammen som et lag, har vi muligheter hver dag, sier Børresen i en pressemelding fra Team Coop.

Må være sterk og smart

Korte, intensive og kuperte etapper gjør rittet vanskelig for rytterne, forklarer Gjølberg:

– Erfaringsmessig er det et veldig hardt ritt. Det er veldig korte etapper, så det blir egentlig fullt kjør hele tiden. Det er ganske uforutsigbart og hardt, så man må være på fra start. I fjor ble sammendraget snudd helt om på sisteetappen, men det har også skjedd før at det har blitt avgjort på førsteetappen. Man må være smart og på hugget hele veien, beretter den tidligere Joker- og FixIT.no-rytteren.

SPORTSDIREKTØR: Adrian Gjølberg er sportsdirektør hos Joker Icopal. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Det er et fysisk hardt løp. Du vinner ikke Bretagne uten å være sterk – du må ha en power i bunn. Men du må også være smart. Du må klare å skjønne når du skal legge alle eggene i kurven og gå all in.

Joker Icopal i flytsonen etter Hagens sammenlagtseier

Joker Icopal har i hvert fall planer om å være offensive underveis i 2.2-rittet.

– Det er ikke tilfeldig at det er en Joker-rytter i brudd, men det kan hende det er litt tilfeldig hvem det blir, sier Gjølberg om mannskapet sitt – et mannskap bestående av ryttere som passer løypene i nordvest-Frankrike.

Den siste tiden har Joker Icopal virkelig vist seg frem fra sin beste side. Senest søndag hentet Carl Fredrik Hagen hjem sammenlagtseieren i Tour du Jura, mens Rasmus Fossum Tiller ble nummer fem i Tro-Bro Leon en uke tidligere etter å ha veltet mens han lå solo med ti kilometer igjen av rittet. Der var også Ole Forfang med i teten lenge, men også han veltet i en sving.

– Nå er vi skikkelig på gang. Det startet egentlig i Camembert, men der punget Skjerping og Tiller i finalen, så der visste vi at vi var på gang. Siden det har det egentlig blitt bedre og bedre for hvert ritt.

Følg med på procycling.no den neste uken for oppdateringer fra Tour de Bretagne. 

Tagget med: , , ,

Les også disse