Prøv Procycling Pluss idag

VIL UTVIKLE SEG VIDERE: Og da må trolig Stine Borgli opp til et lag på høyere nivå etter hvert. Foto: NCF / Cato Karbøl

– Nå jeg ser at jeg hører til på et høyere nivå

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.03.19 19:54

Del på    

Stine Borgli klar for å ta steget videre oppover etter god sesongstart.

Med to 15. plasser i Omloop Het Nieuwsblad og Omloop van het Hageland ble Stine Borgli beste klubbrytter i begge rittene og viste på ny at hun har tatt solide steg det siste året.

28-åringen har tatt den «lange veien» via belgiske klubblag, men rogalendingen virker nå klar for å ta et steg opp.

For øyeblikket sykler hun for det belgiske klubblaget Keukens Redant Cycling Team. Etter den gode sesongstarten, hvor hun også ble topp ti på to etapper i Setmana Ciclista Valenciana, bekrefter hun også at det har vært kontakt med UCI-lag.

– Det er nå jeg ser at jeg hører til på et høyere nivå og på sikt vil jeg nok også trenge det for å utvikle meg videre. Er du på et stort lag kan du ha forskjellige roller ut ifra hvilket ritt du kjører. Når vi kommer som et klubblag til store ritt så er vi jo ikke samlet og har ikke nivået til å skape et hardt ritt selv. Da sitter man bare og venter på at de store skal gå til.

Lima: – Følger Stine med stor interesse

Hun kom først i gang med sykkelkarrieren i slutten av tenårene, men var i 2011 innom landslaget og ble også nummer tre i NM.

– Jeg begynte å sykle i 2010 og var med i to år. Så ble det for mye med jobb og skole og jeg valgte å legge sykkelen vekk. Jeg fikk et barn, men så kom jeg tilbake i 2015. Jeg har hele tiden hatt veldig god kontakt med gjengen i Hitec, men jeg har ikke følt at jeg har vært god nok på det tidspunktet de har ønsket meg inn, sier Borgli.

– Det har vært litt bevisst å gå en liten omvei. Du er avhengig av å finne et klubblag som har et bra rittprogram for å vise igjen og få rittene som trengs for å heve seg, men jeg synes den veien har fungert bra. Jeg har heller ikke visst noe bedre og vet ikke hvordan det kunne ha vært. Jeg har fått tatt stegene gradvis hele veien. Jeg stresser ikke mye med tiden egentlig. Er det noen lag som ønsker meg inn, så er jeg nok ikke vanskelig å be.

Lagleder i Hitec Products-Birk Sport, Karl Lima, forteller også at de har vært i kontakt med Borgli ved flere anledninger opp gjennom årene.

– Vi har vært i kontakt flere ganger angående en mulig kontrakt, og det har vært gjensidig interesse. Stine har hatt et opphold etter barnefødsel og kommet tilbake sterkere. I en periode jobbet hun offshore, som gjorde satsingen utfordrende. Hun er fortsatt ung og har hatt jevn fremgang over flere år. Jeg tror hun vil bli enda bedre. Jeg følger Stine med stor interesse og gleder meg over at hun har hatt en flott sesongåpning. Hun har et ok opplegg der hun er nå, og jeg er alltid åpen for en diskusjon om hun ønsker det. Vi har elleve ryttere i stallen og nå og en stram økonomi. Så får vi se hva fremtiden bringer, sier han til procycling.no.

Les også: Offensiv Andersen imponerte

Nå er det også sykkel som gjelder for fullt for Borgli, som i likhet med mange andre mistet jobben under oljeprisfallet for et par år siden.

– Jeg satser fullt nå. Det har jeg egentlig gjort i to år siden jeg mistet jobben offshore. Jeg hadde en tur offshore i romjula. Det passet greit inn, og jeg har hatt en dialog med jobben om at jeg kan ta en offshore-tur på høsten når det roer seg (med sykkelsesongen). Nå er det først og fremst full satsing. Jeg takket egentlig nei til fast jobb, så jeg har ingen bindende kontrakt, men tar vikarturer når det blir aktuelt, sier hun om den noe uvanlige kombinasjonen sykling og offshore-jobbing.

BESTE NORSKE I VM: Stine Borgli deltok i VM i både 2017 og 2018. Her bakerst i gruppa under sistnevnte ritt, hvor hun ble nummer 29 og best av de norske. Ingrid Lorvik kan også sees like foran. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Om sesongstarten: – Gøye svar

Borgli utelukker ikke at det allerede i løpet av sesongen kan bli aktuelt å ta steget opp på et høyere nivå, men er klar på at det ikke noe hun stresser med.

Foreløpig fokuserer hun heller på det som har vært en god sesongstart.

– Jeg kjenner fra i fjor at jeg tok steg hele veien, spesielt på slutten. Da hadde jeg et håp om at jeg skulle få en god start på sesongen, for jeg har lagt mye hard trening ned og testene jeg har tatt har vært oppsiktsvekkende gode. Du forventer litt bedring hele veien, men det er veldig kjekt at jeg klarer å få noen gode resultater i så variable ritt. Det er gøye svar å få, uten tvil.

– Jeg får jo ikke kjørt WorldTour-rittene som jeg gjerne skulle ha kjørt, siden vi jo ikke får plass så lenge vi er et klubblag. Rittprogrammet vil bestå av en kombinasjon av ritt med dem rundt i Belgia, ritt med landslaget og andre nasjonale ritt, sier Borgli, som også ser frem til Ladies Tour of Norway i august.

Vil fortsette trenden i Le Samyn

Men aller først blir det en ny kamp mot verdensstjernene i Le Samyn tirsdag. Der stiller blant andre Marta Bastianelli, Jolien D’Hoore, Chloe Hosking, Chantal Blaak og øvrige nordmenn som Emilie Moberg og Vita Heine.

– Jeg har lyst til å fortsette denne trenden nå. Jeg har lyst til å klare en topp ti, men jeg har faktisk slitt litt med tunge bein etter at jeg kom fra Spania. Det pleier jeg normalt sett ikke slite med, så det tyder på at det har vært mye hardkjør i det siste.

– Men du vet aldri. Plutselig sitter du der i en finale og glemmer at du har tunge bein. Jeg har lyst til å få til et godt resultat med laget. Det blir min første deltakelse i rittet og jeg har fått høre at det er hardt ritt, men nå er vi også godt forberedt etter rittene i helgen. Det kan fort gå bra.

Tagget med: , , ,

Les også disse