OFFENSIV: Susanne Andersen viste godt igjen under søndagens ritt. FOTO: Norges Cykleforbund

Offensiv Andersen imponerte: – Jeg hadde det ganske gøy i dag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.03.19 18:48

Del på    

– Jeg trives i rollen jeg har fått, og så vet jeg at jeg får den hjelpen tilbake når mine sjanser kommer.

Med en rekke angrep var Susanne Andersen blant rytterne som virkelig gjorde Omloop van het Hageland til et tøft ritt.

Etter et strekk på snaut seks mil kom rytterne inn i en lokal runde i Tielt-Winge som ble kjørt seks ganger. Der var 20-åringen fremtredende med flere angrep, noe som fikk sykkelkjenneren Peter van der Veen til å skrive på Twitter at den norske jenta måtte være rittets mest offensive.

– Det var jobben min i dag. Vi ville gjøre rittet hardt for spurteren vår Leah (Kirchmann), så da fikk jeg og Pernille (Mathiesen) jobben med å gjøre det så hardt som mulig. Da måtte jeg nesten bare gjøre det, men jeg trivdes også veldig med å gjøre det. Jeg var litt overrasket over at jeg klarte å følge så bra i bakken og kunne gå på nytt igjen. Jeg hadde det ganske gøy i dag, selv om jeg er ganske sliten nå, sier Andersen til procycling.no søndag kveld.

Etter å ha blitt hentet inn med ti kilometer igjen, var hun igjen med på angrepene like etter og sørget for å sette lagkameratene i best mulig posisjon for å kjempe om seieren.

Der tok Maria Bastianelli (Team Virtu Cycling) seieren, med en skjenende spurt som gjorde at Lotta Lepistö (Trek-Segafredo) aldri kom rundt. Bastianelli kan dermed se tilbake på en strålende helg i Belgia, etter at hun ble nummer to i gårsdagens Omloop Het Nieuwsblad bak suverene Chantal Blaak.

Andersens lagkamerat Leah Kirchmann tok tredjeplassen.

🇮🇹@martabasti of 🇩🇰@VirtuCyclingW wins 🇧🇪#OmloopHageland @LottoCyclingCup #womenscycling pic.twitter.com/jYrHyJDwpI

Får sjansen selv i neste ritt

Andersen har kjørt som hjelperytter i sine to første ritt for Sunweb etter overgangen fra Hitec og trives med sin nye rolle.

– Det er mye kjekkere å være en del av rittet, enn å bare sitte og se på alle andre skape et ritt. Jeg trives definitivt i den rollen jeg har fått, og så vet jeg at jeg får den hjelpen tilbake når mine sjanser kommer.

Egne sjanser får hun allerede i sitt neste ritt. I Ronde van Drenthe 17. mars er hun tiltenkt rollen som lagets spurter.

– Det er ganske spennende å se hvordan det blir. Selv om jeg trives med å kjøre som jeg gjorde nå, så gleder jeg meg til å få sjansen.

– Jeg føler meg sterk nok og laget er også sterkt nok til å sette meg i posisjon til å kjøre inn resultater. Jeg har definitivt nok selvtillit til å gjøre det bra den dagen jeg får sjansen, sier Andersen.

Etter et par måneder i sitt nye lag er godt fornøyd med forholdene.

– Jeg følte meg ganske forberedt da jeg signerte kontrakten og føler at det passer meg veldig bra for hvor jeg er i karrieren. Det er veldig profesjonelt og hele laget jobber sammen mot samme mål, så alt er veldig planlagt og kontrollert. Det trives jeg med og gjør at jeg føler meg sikrere på at jeg vil bli bedre av å være her.

Borgli beste norske igjen

Mens Andersen var den av de norske rytterne som gjorde klart mest ut av seg underveis, var det Stine Borgli som til slutt endte som beste norske. Som i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad endte hun på en meget solid 15. plass.

Borgli kom inn fem sekunder bak vinneren.

Dermed fortsatte Keukens Redant-rytteren en strålende sesongstart, hvor hun har kjempet i toppen ved flere anledninger.

– Stine Borgli virker veldig sterk om dagen, og hun er der hver gang gruppen blir mindre. Jeg synes også Vita (Heine, ble nummer 23 i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad) har kommet seg tilbake til seg selv etter et litt dårlig i år i fjor. Hun virker til å være tilbake der hun var året før, så det er kjekt å se at de andre norske jentene gjør det så bra og tar steg, sier Andersen.

Hitec Products-Birk Sport deltok også rittet og fikk Marta Tagliaferro som sin beste på en 23. plass.

Tagget med: , , ,

Les også disse