FRA UAE TIL BERLIN: Michael Mørkøv kjørte de første fire etappene i UAE Tour før han dro til VM i banesykling i Berlin torsdag. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Mørkøv isolert i Berlin i påvente av korona-test

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.02.20 10:56

Del på    

34-åringen kom rett til bane-VM fra UAE Tour på torsdag.

(procycling.no): Michael Mørkøv dro fra UAE Tour i forkant av den femte etappen for å kunne forberede seg til søndagens madison i det pågående VM i banesykling i Berlin.

Den danske spurtopptrekkeren ankom Berlin torsdag og fikk der se det danske firemannslaget ta gull og forbedre verdensrekorden sin ytterligere, før det sent torsdag kveld kom meldinger om at koronaviruset Covid-19 hadde blitt påvist i to personer i støtteapparatet til et deltakende lag i UAE Tour. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Alle rytterne, øvrig støtteapparat og andre som jobber rundt rittet testes nå for viruset, og i frykt for at Mørkøv kan være smittet, er han nå isolert på hotellrommet i Berlin.

Det sier Danmarks Cykle Union til dansk TV 2.

– UCI og de tyske helsemyndigheter holder nå et møte om situasjonen med ryttere som kommer fra UAE, sier forbundet.

– Vi er konstant i tett dialog med UCIs legestab og vi som forbund har selv tatt alle nødvendige forholdsregler, deriblant at Mørkøv nå oppholder seg på sitt eget rom, hvor han på forhånd bodde alene, og at han nå vil bli testet for viruset, sier forbundet videre. 

Mørkøv føler seg frisk

Mørkøv selv snakket med mediehuset i elleve-tiden.

– De sa at de ville komme og teste meg i morgen, men det har ikke vært noen her enda, så akkurat nå sitter jeg bare og venter litt i uvisshet, sier dansken.

– Rittlegen fra UCI ringte og spurte meg hvordan jeg hadde det. Jeg har det 100 prosent fint. Jeg er i god form og har ingen symptomer overhode, sier dansken.

Dansk TV 2 skriver videre at Mørkøv etter planen skulle trene med makker Lasse Norman Hansen på banen i Berlin. Det vites ikke når Mørkøv kan få sjansen til å forlate hotellrommet, og TV-kanalen melder at det i løpet av de neste timene vil bli besluttet om Mørkøv i det hele tatt kan delta i søndagens ritt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse